Viser nyheter for side 1 av 25.  

Inga juryerer med glød og ydmykhet

RINDAL/TRYSIL: Inga Dalsegg er en av 24 i årets drømmestipendjury, og denne uka er juryen i gang med det krevende arbeidet det er å velger ut hvilke unge kulturutøvere som skal få årets ett hundre drømmestipend à 10.000 kroner. "Jeg kjenner meg veldig privilegert som får være med på dette viktige arbeidet", sier Inga.

Superdag for drømmestipendnominerte

TRONDHEIM: Nå registreres det drømmestipendnominerte i stor stil på her på drommestipendet.no. Ikke alle nominerte vil få stipend, men det fins også andre fine opplevelser knytta til en nominasjon. Som en Superonsdag med Trondheim Symfoniorkester.

- Drømmestipendet løftet både selvtillit og drøm

KANSAS: Da Synne Sørgjerd fikk vite at hun fikk ett av fjorårets drømmestipend, fikk både selvtilliten og drømmen om å bli profesjonell låtskriver, et stort løft. Inspirasjon til tekstene finner drømmestipendiaten i sitt eget liv, nå som utvekslingsstudent i USA.

Realiserte en stor deldrøm

LINDESNES: Med 10.000 drømmestipendkroner ekstra på bok, fikk Preben Hernes (14) kjøpt lysbordet han hadde spart til og drømt om i lang tid, et arbeidsverktøy som hjelper ham videre på veien mot å realisere den største drømmen: å bli profesjonell lystekniker.

- Drømmestipendet har vært en utrolig reise

KONGSVINGER: For Ingrid Joramo Lund har tildelingen av Drømmestipendet 2014 vært en utrolig reise hvor det ene konsertoppdraget har avløst det neste. Men reisen er på ingen måte slutt. Den har nettopp begynt.

Gudims drømmestipendjury klar til innsats

TRONDHEIM: Ketil Gudim nøyer seg ikke med å være øverste sjef for Drømmestipendets juryarbeid i år. Han stiller like godt i dansejuryen. Dermed blir han den første drømmestipendjurylederen som deltar med sin kompetanse i de faglige vurderingene av de nominerte.

Klar for sin første soloutstilling i juni

ARENDAL: Anders Christen Lofstad har hatt en formidabel utvikling siden han mottok Drømmestipendet 2014. I juni er den 14-årige kunstneren klar med sin første soloutstilling.
Viser nyheter for side 1 av 25.