Hulda Vestvik

Da jeg var 13 år startet jeg sammen med tre andre jenter dansegruppa Eligma. Sammen har vi jobbet med flere prosjekt fram til 2011. Vi deltok i Ungdommens kulturmønstring tre år på rad, og kvalifiserte oss til Fylkesmønstringen hvert år. Eligma har også opptrådd på Verdalsmartnan flere år, og på Statement, som er et rusfritt ungdomsarrangement som er arrangert av ungdomskontakten i Verdal. Vi har også opptrådd i diverse firmafester, bryllup, bursdager, martna på Steinkjer, gjennom organisasjonen MOT, på Ungbiz og på Kammermusikkfestivalen som arrangeres i Soria Moria Parken i Verdal hver sommer. Gjennom Eligma har jeg også fått jobbet som maskot på Steinkjerfestivalen to somre på rad. Der fikk jeg oppleve å stå på scenen å danse med selveste Madcon. Dansegruppa Eligma har hatt kurs for ungdom i Verdal gjennom ungdomsrådet fire ganger, og vi har også holdt private kurs.

Høsten 2010 jobbet jeg som danselærer for barn og ungdom på Sprek treningssenter i Verdal. Jeg har koreografert på to russerevyer ved Levanger videregående (2010 og 2011). Jeg har engasjert meg i Verdal teaterlag i flere år som danser. To somre på rad danset jeg i leikarringen i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad.

Jeg har hovedsakelig danset hiphop/streetdans, men fikk gjennom tre år på Inderøy videregående skole veldig god opplæring i de klassiske stilene som ballett, jazz og moderne. Jeg har utviklet meg til å bli en allsidig danser, men det vil alltid være streeten jeg føler meg mest hjemme i. Nå for tiden studerer jeg på Balettakademien i Stockholm. Jeg går en linje som heter Streetlinjen, som er et ettårs studie. På skolen lærer vi alle grunnteknikkene innenfor streetdansen, samtidig som vi har klasser i moderne, jazz og ballett.

Jeg er ei svært positiv og glad jente som jobber hardt med å oppnå drømmene mine, og når det kommer til dansen så vet jeg at det er dette jeg vil jobbe med, og jeg gir meg ikke før jeg har nådd mitt mål. Jeg føler jeg har klart å spredd danseglede rundt meg, og også fått opp interessen for dans i vår kommune. Jeg er svært engasjert i kultur og aktiviteter for ungdom. Interessen for dans i Norge har vokst veldig mye de siste årene, og jeg vil at dansen og mulighetene for dansekurs skal vokse i Verdal og generelt i hele Midt-Norge. Jeg elsker å danse og jeg føler at jeg klarer å utrykke følelsene mine gjennom dansen.
Gjennom alle årene jeg har danset har jeg ofte laget dansefilmer fra show og trening, og jeg har delt det på internett for å inspirere andre.

Min store drøm er å utvikle meg selv til en profesjonell danser og danselærer.

I Midt-Norge har vi et  stort og rikholdig kulturliv, og da spesielt innenfor musikk og teater. Dansemiljøet i Midt-Norge er derimot relativt beskjedent og det er noe som jeg har lyst til  å jobbe med. Med mitt engasjement vil jeg kunne utvikle og bygge opp dansemiljøet, for både barn og unge. Min store drøm er om noen år å komme tilbake til min hjemkommune og mitt hjemfylke og etablere en profesjonell danseskole.
En god og større danseskolering i Midt-Norge vil komme kulturlivet til gode. En danseskole med profesjonelle danselærere og god opplæring ville trukket folk fra hele regionen til kveldskurser og workshoper i helgene. Verdal kunne været en flott by å starte opp en danseskole, sett i sammenheng med at vi har teaterhøgskole, regionteater, Stiklestad nasjonale kultursenter og mange teaterlag. Danseskolen må ha et tett samarbeid med kulturskolene og  de videregående skoler med danselinjer rundt om i Midt-Norge.

Første steg er å reise til New York og studere seks måneder på Broadway Dance Center. Skolen er anerkjent og får mye ros. Jeg kjenner mange i Stockholm som selv har vært der å danset, og de anbefaler skolen på det sterkeste. Broadway Dance Center er en allsidig danseskole der man har faste klasser i ballett. I tillegg har man en timeplan man selv fyller ut, med alt fra lyrisk jazz og yoga til hip-hop, og da er planen og fylle den ut med mest mulig streetdans timer. Om man vil bli en profesjonell danser innenfor streeten er klassiske stiler også svært viktig å opprettholde. For å klare å gjennomføre dette økonomisk kreves det at jeg må jobbe fram til skolen starter i desember.

Etter seks måneder i New York er planen å reise hjem igjen, dele det jeg har lært, og tjene opp mer penger slik at jeg kan pakke ryggsekken å reise ut i verden og danse. Slik kan jeg ta inn mest mulig inspirasjon og bygge nettverk. Jeg har som mål å møte og ta dansetimer hos anerkjente hiphop-danserne rundt omkring. Hip-hop-dansen er som et eget internasjonalt språk, med egne dialekter som jeg kan plukke opp rundt om i verden.

For at denne drømmen skal bli virkelig må jeg jobbe hardt og aldri gi opp. Jeg er målbevisst og vet at dette er noe jeg virkelig vil. Motivasjonen vil alltid være at jeg selv kan bli danser, og etter hvert danselærer.

Drømmen

Kategori: Dans

Sted: Verdal, Trøndelag

Nominert: 2012

Medlemmer:

Hulda Kristina Løseth Vestvik (født 1992)
danser

På nett:

Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)

Bilder: