Fabrice Bligoud Vestad

Fabrice Bligoud Vestad har vært klaverelev ved Hamar kulturskole siden 2007. Han har vært glad i musikk siden tidlig barndom. Fra starten av registrerte jeg hans store glede i forhold til klaveret som instrument og de mulighetene klaveret byr på. Fabrice kombinerer ekte spilleglede med utmerket gehør og musikalsk hukommelse. Dette er nødvendige kvaliteter for ikke bare å spille et instrument, men også for å kunne satse utover det grunnleggende. Selvfølgelig, for å lykkes, må man investere mye tålmodighet og målrettet arbeid ved klaveret - slik Fabrice gjør.

For meg det er en stor glede å jobbe med Fabrice, som respekterer lærerens arbeid, er med på laget og gjør en utmerket innsats! I de få årene Fabrice har vært på Kulturskolen, har han fordypet seg i den klassiske klarverlitteraturen. I år 2012 deltok Fabrice på masterclass med prof. Milena Mollova og gjorde et stort inntrykk på henne.

Jeg gir Fabrice min beste anbefaling i hans søknad om Drømmestipendet, som skal gi ham  oppmuntring og inspirasjon til videre innsats for hans store drøm – klaveret.

Ivan Ivantchev

Klaverpedagog ved Hamar Kulturskole

 

Drømmen

Jeg er en gutt på 14 år som har spilt piano siden jeg var 6, og jeg har for lengst funnet ut at dette vil jeg fortsette med. Det jeg drømmer om, er å utdanne meg til klassisk pianist og en gang å kunne leve av det.

Jeg har siden 2007 vært elev av Ivan Ivantchev i Hamar kulturskole. Min hittil største oppgave hadde jeg da jeg 3. februar 2013 var solist med Hedmarken Symfoniorkester i Haydns Klaverkonsert i D-dur i Vang kirke. Denne konserten er det største jeg så langt har opplevd ved pianoet, og det bare styrket overbevisningen min om at det er dette jeg vil gjøre.

En annen opplevelse som har gjort stort inntrykk, var masterclass våren 2012 med den bulgarske pianisten Milena Mollova, professor fra akademiet i Sofia. Jeg opplevde at hennes rettledning var svært nyttig på vegen videre.

Dette drømmer jeg om.

En av de langsiktige drømmene mine, er en dag å få spille på den internasjonale pianofestivalen i La Roque d'Anthéron i Sør-Frankrike, der blant annet Leif Ove Andsnes har spilt flere ganger. Jeg innser at det venter utrolig mye arbeid før det eventuelt kan skje. Men det er dit jeg ønsker å komme. Og jeg tenker at hvis en ønsker noe sterkt nok, og er forberedt på å gjøre det som kreves, så er det mulig at det skjer.

Men før det kan bli virkelig en gang, er det mange drømmer som må innfris. For jeg vet at det krever stor innsats, men det er jo dette jeg vil. Jeg satser nå blant annet på å kunne delta på Musikkhøgskolens Unge talenter-program i Oslo som et skritt på vegen videre. Og blant det jeg drømmer om i første omgang, er å få delta på en masterclass med Leif  Ove Andsnes. For han er mitt store forbilde, og det vil være fantastisk å bli rettledet av ham.

Vennlig hilsen Fabrice

 

Kategori: Musikk

Sted: Hamar, Hedmark

Nominert: 2013

Medlemmer:

Fabrice Bligoud Vestad (født 1998)
Pianist

På nett:

Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)