Siri Vølstad Jensen

Jeg er en jente på 17 år fra Ålgård i Gjesdal kommune. Til daglig går jeg på musikklinja på Vågen Vgs, hvor jeg stortrives med ulike musikkfag. Der får jeg undervisning innen sang og piano, i tillegg til god undervisning innen blant annet komponering og formidling. På fritida går tida slik som den har gjort de siste årene, nemlig til å sitte ved pianoet og drømme seg bort og synge eller skrive musikk.

Jeg begynte med musikk som 6-åring, da jeg begynte å ta pianoundervisning ved Gjesdal Kulturskole. Disse første årene med piano, mener jeg at har formet mitt syn på musikk slik det er i dag, og jeg er evig takknemlig for at jeg fikk begynne der så tidlig. Da jeg gikk i 8. klasse begynte jeg med sangundervisning også på kulturskolen, og samme året begynte jeg å lære meg å spille gitar selv på fritida. Nå har jeg sang som hovedinstrument på vgs, ettersom dette er det jeg liker best med musikken, og fikk også ekstrapoeng med dette på opptaksprøven til skolen.

Som liten deltok jeg på mye konserter i forbindelse med kulturskolen, før det ble mer og mer seriøst med deltakelse og fylkesmønstring i UKM for noen år siden  (i tillegg til at jeg har vunnet to små sangkonkurranser i distriktet) og en del spilleoppdrag på møter og liknende rundt om i kommunen. I fjor fikk jeg være med som en av  de lokale talentene i Åge Steen Nilsens ”The show must go on”, noe som åpnet øynene for en veldig lærerik og kjekk bransje, og jeg lærte mye av disse tre forestillingene. Per dags dato er jeg blant topp 40 i årets sesong av idol, og skal delta på direktesendt semifinale den 1. Mars for å prøve å komme videre til topp 10.

I forbindelse med denne søknaden har jeg bedt den ene tidligere musikklæreren min ved Vågen vgs om å skrive en anbefaling om meg:

"Undertegnede er vokalist/keyboardist og låtskriver i bandene elle melle og THE NORWEGIAN FORDS. Jeg har også jobbet som lærer på musikklinja ved Lundehaugen Vdg og nå Vågen Vdg i tilsammen 16 år. Siri Vølstad Jensen er utvilsomt en av de mest begavede elevene jeg har hatt i løpet av disse årene. Hun har en særegen stemme, og er alltid ivrig etter å lære mest mulig på timene våre. Jeg kan på det varmeste anbefale at hun blir innstilt til Drømmestipendet.

   Mvh Odd Erik Ognedal"

 

Beskrivelse av linker og vedlegg

- Wont Come Home – Selvkomponert sang, skrevet høsten 2012

(Vedlagt)

- Framførelse av House of the Rising sun på idolaudition høsten 2012

http://www.tv2.no/play/underholdning/idol/stavanger-2013/siri-voelstad-jensen-2257-paa-idol-audition-i-stavanger-693681.html

- Framførelse av Jolene på dommerutvelgelsen i Idol høsten 2012.

http://www.tv2.no/play/underholdning/idol/klipp/siri-voelstad-jensen-2257-synger-solo-paa-dommerutvelgelsen-698082.html

 

Drømmen

Jeg drømmer om å kunne leve av musikken min, og utvikle meg videre som sanger, pianist, gitarist og låtskriver. Det jeg ønsker mest av alt er å berøre folk med musikken min, og at de skal sitte igjen med en følelse av noe, og at jeg skal klare å formidle det jeg ønsker til folket. Stipendet ville hjulpet meg til kjøp utstyr som kan hjelpe meg å utvikle meg videre som artist. Jeg kunne gjerne tenkt meg et hjemmestudioanlegg hvor jeg kunne gjort innspillinger på et litt mer profesjonelt nivå, eller evt. bruke pengene på å spille inn noen av låtene mine i studio.

Kategori: Musikk

Sted: Gjesdal, Rogaland

Nominert: 2013

Medlemmer:

Siri Vølstad Jensen (født 1995)
Sangelev

På nett:

Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)

Bilder:

Mediafiler:

Upload from wont come home - siri.mp3