Oskar Sandven Lundevold

Oskar Sandven Lundevold, 16 år. Elev på Greveskogen vgs; Musikk, Dans og Drama i Tønsberg. Elev på fordypningsprogrammet for Drama/Teater i Tønsberg kulturskole (2010-2011 og 2012-2013).  Elev på Drama/Teater i Tønsberg kulturskole (siden høsten 2007-d.d.).

Oskars dramalærer i Tønsberg kulturskole, Kristine Hesjadalen, beskriver ham slik:

Oskar er en seriøs og talentfull skuespiller som kan nå veldig langt. Han er lydhør for de han jobber sammen med, både regissør og medspillere. Dette gjør ham til en fintfølende og troverdig skuespiller. Han går inn for alle roller. Og takler de utfordringene jeg gir ham.

Oskar kom til meg som en liten tass som ikke likte å spille fotball. Men han hadde en fantastisk energi, som han fikk utløp for på scenen. Gjennom å spille teater, har Oskar funnet en aktivitet han virkelig liker å holde på med. Han har vist at gutter kan holde på med andre aktiviteter enn ballspill, og at hvis man virkelig VIL noe, så får man det til. Det er fint å se Oskar som forbilde for de mindre guttene på teateret.

Det har vært moro å følge Oskars utvikling gjennom mange år, han er målbevisst, og gir ikke opp før han får det helt til. Som menneske er Oskar en fyr som blir godt likt. Han tar ikke stor plass i gruppa, men det merkes godt når han ikke er der. Han tar vare på mennesker rundt seg, og har glimt i øyet.

Oskars erfaring som skuespiller:

•"Mester Willies hemmelighet - et sommereventyr", Shakespeare, som Hamnet, Sjøbodteateret, Thaulowhullet, 2009
•"Mester Willie - Prinsen fra Illyria", Shakespeare, som Ariel, Sjøbodteateret, Thaulowhullet, 2010
•"Albert", som Albert, Tønsberg kulturskole (egen produksjon), 2011
•"Korps", Tønsberg kulturskole (egen produksjon), 2011
•"Ronja Røverdatter", som Skalleper, Tønsberg kulturskole, 2012
•"Halvbroren", som unge Barnum, Monster Film for NRK, 2012, 8 episoder (med i episode 2 - 7)
•"Løvenes Konge", som Scar, Tønsberg kulturskole, 2013

Drømmen

Min store drøm er å kunne leve av å drive med teater og film i fremtiden. Jeg fikk stor sans for filmskaping under innspillingen av TV-serien Halvbroren der jeg hadde rollen som den unge Barnum, og jeg håper på å bruke denne unike starten innenfor skuespillerbransjen til å kunne ta talentet mitt videre og jobbe mer med det. Derfor kan drømmestipendet være en stor fordel når jeg skal søke meg inn på teaterhøyskolen, da privattimer på forhånd vil være svært hjelpsomme. Om jeg skulle bli tildelt drømmestipendet vil det være en viktig og unik mulighet til å gi meg det dyttet jeg trenger for å kanskje være en av de heldige som får sjansen til å gå på teaterhøyskolen.

Kategori: Teater

Sted: Tønsberg, Vestfold

Nominert: 2013

Medlemmer:

Oskar Sandven Lundevold (født 1996)
Skuespiller

På nett:

Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)

Bilder:

Mediafiler:

Upload from oskar sandven lundevold - attest.pdf
Upload from oskar sandven lundevold - søknad.pdf