Synne Aamodt Eikrem

Jeg heter Synne Aamodt Eikrem, er 15 år og går i 9. klasse ved Rakkestad ungdomsskole. Fra jeg var lita jente har jeg vært opptatt av tegning og maling slik som barn flest, men jeg har trolig vært over gjennomsnittet når det gjelder interessen for tegning, maling og kunst generelt sett.

Da jeg var tre år gammel, flyttet ei jente på 15 år til oss. Hun var veldig flink til å tegne og male, og ofte lagde hun flotte tegninger av drager, enhjørninger og andre fantasifigurer. Hun likte også reptiler og andre dyr slik som jeg alltid har gjort. Hun ble en stor inspirasjon for meg og et forbilde når det gjaldt kunst. I tillegg har jeg en mormor som er flink til å tegne og male, og vi har deltatt på tegnekurs sammen der Vidar Hansen har ledet oss gjennom flere kurskvelder. Jeg har også deltatt på to malekurs med lokalkunstneren Kari Kjøll.

Når jeg maler og tegner, liker jeg å høre på musikk og ofte blir jeg inspirert av tips og ideer på youtube eller andre nettsteder. Jeg lager også ulike dyr og fantasidyr hvor jeg bruker metall, kitt og tekstiler. All min fritid bruker jeg på kunst, og har jeg noe å tegne på ellers også blir det dekorert med dyr og portretter.

Våren 2015 ble jeg kontaktet av Rakkestad kommune i forhold til dekorering av en vegg i sentrum. Jeg jobbet med dette prosjektet i sommerferien sammen med gatekunsteren Are Buraas. Han malte landskapet ved hjelp av spraybokser, og jeg malte dyrene. Det var morsomt å male på murvegg der motivene skulle være mye større enn det jeg tidligere har malt.

Jeg skal delta på UKM tredje året på rad i februar, og jeg håper på å komme videre til Fylkesmønstringen i år også. Her er det mange som er dyktige til å tegne og male, og det er spennende å se hvilke teknikker andre bruker.

Drømmen

Min store drøm er å kunne leve av kunsten og utvikle mine ferdigheter til å formidle kunst på en måte som kan inspirere og glede andre. Jeg håper jeg kan delta på flere malekurs sammen med mormor både i inn- og utland. Hvis jeg blir vurdert til å motta drømmestipendet, ønsker jeg å reise til Italia på malekurs sammen med mormor. Jeg har aldri vært i Italia, og jeg vil gjerne oppleve landskapet, miljøet og kulturen.

Når jeg har gjennomført videregående skole, ønsker jeg å studere ved Kunsthøgskolen om jeg får muligheten til det. I løpet av videregående skole, håper jeg også på muligheten for å studere i utlandet.

Kategori: Visuell kunst

Sted: Rakkestad, Østfold

Nominert: 2016

Medlemmer:

Synne Aamodt Eikrem (født 2001)
Tegner/maler/gatekunst

På nett:

Link (ingen tittel)
Rakkestad avis reportasje

Bilder: