Markus Aarøy Vikse

Mitt navn er Markus Aarøy Vikse, 17 år fra Karmøy. Jeg driver med sirkus og musikk.
I mange år har jeg drevet mye som har med det å stå på scenen å gjøre. Siden 2010 har jeg drevet aktivt med sjonglering og diabolo. Da gikk jeg på kurs hos flaks sjongleringsgruppe i Stavanger. Diaboloen har jeg alltid drevet med og kommet til ett relativt høyt teknisk nivå. Etter jeg begynte med diabolo plukket jeg opp sjongleringsballer og trente ofte og mye på både diabolo og sjongleringsballer. I 2012 begynte jeg på kulturskolen på nysirkus. Der går jeg fortsatt. Da var jeg allerede kommet langt med diabolo og fokuserte mer på å lære meg flere disipliner. Jeg lærte meg å sjonglere flere baller, sjonglere med kjegler, ringer, poi, fakler, kniver og flammepoi. På nysirkus lærte jeg også akrobatikk og balansering. Men det er altså diabolo, kjegler, baller og poi som er hoved disiplinene mine. Jeg har hatt mange opptredener med kulturskoleforestillinger, oppdrag i anledning kommunen og kulturskolen, med flaks sjongleringsgruppe, med Ole Håkon Steffensen og alene. Jeg har også holdt mange workshops og kurs innen sjonglering og sirkus.

Jeg driver også med musikk. Jeg spiller i to band; Fengande Spetakkel og Pollution. I Pollution spiller jeg gitar, og i Fengande Spetakkel spiller jeg gitar, synger og er frontmann. For tiden går jeg på musikklinja på Skeisvang VGS med gitar som hovedinstrument. Jeg har spilt i band i 3 år og har spilt mye rundt på Haugalandet på forskjellige konserter og scener. I begge bandene spiller vi original musikk. Jeg lager en del låter selv og skriver mye av tekstene til Fengande Spetakkel.

Jeg har også hatt hovedrollen i musikalen ‘’Footloose’’ som Ren McCormack. Denne ble satt opp i Festiviteten i Haugesund av Karmøy Kulturskole. Vi brukte 1,5 år på forberedelser til musikalen og jeg lærte da enormt mye om drama, dans, synging og generell tilstedeværelse på scenen. Jeg har også vært konferansier på mange konserter og arrangementer.

Men det er altså sirkus og musikk som er hovedinteressene mine. Jeg øver mange timer 3-5 dager i uken på sjonglering og med band. Det er dette jeg brenner for og det er det jeg skal fortsette å brenne for. Jeg bruker nær sagt all min fritid, på sjonglering og musikk. Enten det er å lære seg nye triks, øve eller lese meg opp på ting. Det er dette jeg vil bruke tiden min på. Hele tiden tenker jeg på triks, melodier og ideer.

Opptredener og workshops:

Flammeshow på Museumsnatt, Stavanger 2016.

Flammeshow og workshop med flaks sjongleringsgruppe på Kulturnatt 2016, Haugesund.

Hovedrollen i musikalen Footloose, Festiviteten Haugesund 2016.

Sjongleringsnummer på turne med UKM 2016, Skolene på Karmøy.

Sang og gitar på turne med UKM 2016, Skolene på Karmøy.

Sjongleringsnummer på FKH familiedag 2016, Haugesund.

Flammeshow på Huset med det rare i 2017, Karmøy.

Sirkusopptreden på 25-årsjubileum til Sevland barnehage 2016, Karmøy.

Sirkusopptreden Miljøsøndag 2016,

Sirkusforestillingen EVENTYR med Karmøy Kulturskole, 2016

Sirkusforestillingen Talisman med Karmøy Kulturskole, 2015

Sirkusforestillingen Pixel med Karmøy Kulturskole 2014

Sirkusforestillingen Diamonds med Karmøy Kulturskole 2013

Sirkusopptreden på åpningen av Stavanger konserthus i anledning Karmøy Kulturskole 2012

Diverse oppdrag med gruppa ‘’Sirkus Zimpel’’ sammen med Joakim Aarø i 2014

Diverse andre småoppdrag i anledning Karmøy kulturskole og annet 2014-2016

 

Drømmen

Jeg er en kreativ sjel som driver med mye forskjellig. Drømmen min er å leve av det å være kreativ i forhold til kultur, scenekunst og musikk. Å opptre og å underholde folk fra en scene er det jeg koser meg mest med. Jeg elsker å stå på scenen å vise frem det jeg står for og det jeg vil.  Jeg tar allerede en del freelanceoppdrag og har en drøm om å fortsette med dette og ta flere og flere jobber. Hvis jeg får drømmestipendet vil jeg bruke dette på for det meste sirkusutstyr slik at jeg kan ha workshops og flammeshow uten å være avhengig av å låne andre sitt utstyr. Får jeg drømmestipendet vil jeg så å si aldri trenge å kjøpe mer sirkusutstyr. Dette vil bety å opptre mer, få inn bedre rutiner med fast utstyr og kunne lære bort det jeg driver med. Dette ville også ha hjulpet meg enormt på vei til å klare å tjene egne penger, stå på egne ben og realisert drømmen min.

Kategori: Sirkus

Sted: Karmøy, Rogaland

Nominert: 2017

Medlemmer:

Markus Aarøy Vikse (født 1999)
sirkusartist/musiker

På nett:

Egentrening sirkus
Flammeshow
Fakkelopptreden
Konsert med "Fengande Spetakkel"
Markus i Footloose - 3

Bilder: