Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Drømmestipendet forsterka Bens ønske om å rekruttere flere gutter til dansemiljøet

STAVANGER/OSLO: For Ben Nguyen ble tildelinga av Drømmestipendet en viktig bekreftelse på at drømmen om å bli profesjonell danser, er realiserbar. Nå drømmer den ambisiøse kunsthøgskolestudenten enda sterkere om å inspirere flere gutter til å begynne med dans.

Les mer

Veronika drømmer om å tilby opera til Distrikts-Norge

VARDØ: Veronika Karlsen jobber ikke bare beinhardt for å realisere drømmen om å bli profesjonell operasanger. 25-åringen drømmer også om å bidra til at opera blir tilgjengelig for folk i distriktene. Tildelinga av Drømmestipendet har løfta hennes tro på at begge drømmene er innenfor rekkevidde.

Les mer

– Drømmestipendet gir meg en enorm trygghet

FLAKSTAD/OSLO: Selv om Kristian Johan Gjertsen sjelden er arbeidsledig som frilansmusikalartist og -skuespiller, har et vaklende selvbilde vært et forstyrrende element i det daglige. Beskjeden om at han var én av årets 50 drømmestipendvinnere løfta både 26-åringens selvtillit og drømmen hans – om å entre MGP-scenen med egenskreven låt.

Les mer

Stolt og ydmyk drømmestipendvinnende tvillingduo

KRISTIANSAND: Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen har stor suksess som folk-, country- og viseduoen Oakland Rain. Nå håper de stolte mottakerne av Drømmestipendet at tildelinga vil bidra til et internasjonalt gjennombrudd med deres pop-alter ego The Ella Sisters.

Les mer

– Drømmestipendet gagner hele samfunnet

ÅLESUND: Olea Mork Helland er ikke i tvil om at Drømmestipendet ikke bare vil øke hennes egne muligheter til å realisere drømmen om å bli tegneseriefilmskaper på fulltid, stipendordninga er også viktig i et samfunnsperspektiv.

Les mer

– Drømmestipendet betyr enormt mye, og kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt

ELVERUM: Dansedrømmen til Tuva Ring har på ingen måte blitt svekket selv om pandemien har truffet kulturfeltet med full kraft. Med tildelinga av Drømmestipendet har 24-åringen fått påfyll av selvtillit og motivasjon samt midler til å realisere drømmen om å skape noe helt eget.

Les mer
Viser nyheter for side 1 av 57
Neste side