Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Tildelinga av Drømmestipendet 2012 inspirerer fortsatt Vivian

OSLO: Pianisten Vivian Louise Tsui er sikker: Drømmestipendet 2012 ble en viktig kilde til motivasjon og selvtillit, som fortsatt inspirerer henne i arbeidet for at musikerdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Ingeborg Walther: – Drømmestipendet ble et karrieredefinerende øyeblikk

OSLO/SARPSBORG: Ingeborg Walther (20) er ikke i tvil: Tildelinga av Drømmestipendet i 2013 ble et vendepunkt som har vært helt avgjørende for hennes videre satsing som artist. Sju år senere er hun én av fem* gjenværende deltakere i NRK-konkurransen Stjernekamp, og kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer.»

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse og motivator for Sigyn

HAMMERFEST/OSLO: Sigyn Åsa Sætereng var bare 15 år da hun flyttet fra Hammerfest til Oslo for å følge dansedrømmen. Tildelinga av Drømmestipendet fire år senere, ble en viktig bekreftelse på at hun hadde gjort mye riktig – samtidig som hun fikk motivasjon til å fortsette å jobbe mot å leve ene og alene av sin lidenskap for dans.

Les mer

Øystein klar for å ta musikerdrømmen til neste nivå

BRYDALEN: Elleve år etter at Øystein Wangen mottok Drømmestipendet, er han en ettertraktet gitarist, komponist og produsent, som samarbeider med musikere i både inn- og utland. Nå satser 25-åringen på å etablere seg som soloartist.

Les mer

Synne har tatt store steg nærmere musikerdrømmen    

OSLO: Da Synne Sørgjerd mottok Drømmestipendet i kategorien skapende skriving i 2014, var den store drømmen å livnære seg som låtskriver og utøvende artist. Med seks låter ute på Spotify og neste EP rett rundt hjørnet, begynner drømmen å skru seg til for 23-åringen.

Les mer

Anna lever ut dansedrømmen – som Drømmestipendet ga henne mot til å satse på

STJØRDAL: Tildelingen av Drømmestipendet i 2010 ble anerkjennelsen og pådriveren Anna Sterud Hellandsvik (28) trengte for å våge full satsing på en dansekarriere. I dag lever hun av lidenskapen – som utøvende danser og pedagog.

Les mer
Viser nyheter for side 1 av 53
Neste side