Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Søknadsportalen for Drømmestipendet 2023 åpnet 15. september og er åpen til 15. november 2022, kl. 12.00.

– Drømmestipendet gir meg tid og rom til å sette drømmeprosjekt ut i live

SORTLAND: Gjennom dypdykk i diverse miljø, den menneskelige psyken og den nordnorske naturen, skaper Andrea White Hveding ukonvensjonell kunst og filmer som utfordrer, berører og overrasker. Med tildelinga av Drømmestipendet får multikunstneren frigjort tid til å realisere drømmen om å lage langfilm og kunstutstilling av hybridfilmen «Jorden hvisker til deg».

Les mer

Drømmestipendet frigjorde Mias undertrykte nysirkusdrøm

LØRENSKOG: Mia Vang Baarstad har vært hekta på nysirkus i en årrekke, men våget knapt å si høyt at hun drømte om å leve av lidenskapen sin. Med tildelinga av Drømmestipendet 2023 gikk nysirkus fra å være en altoppslukende fritidsaktivitet til en konkret plan for hvordan hun skal realiser den lenge undertrykte drømmen.

Les mer

Drømmestipendet kjærkommen motivasjonsboost for forfatterspiren Bibi

OSLO: Bibi Fatima Musavi satte journalistkarrieren på pause for å forfølge forfatterdrømmen. Med tildelinga av Drømmestipendet har 24-åringen fra Oslo fått en viktig bekreftelse på at valget er riktig samt påfyll av motivasjon, som gjør godt i fullførelsen av debutromanen.

Les mer

– Drømmestipendet er en energibooster uten sidestykke

LILLEHAMMER: Elisabeth Eilertsen Eldevik bruker omtrent all sin våkne tid på lidenskapen for scenekunst. Enten som skuespiller og teaterskaper eller som pedagog. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 24-åringen påfyll av inspirasjon og energi til å fortsette og skape teaterforestillinger som kan bidra til mer innsikt og aksept knyttet til stigmatiserte grupper og utenforskap.

Les mer

Drømmestipendet boostet Adrians lydbokdrøm

NAMSOS: Barndommens soundtrack har satt dype spor hos trommeslager Adrian Cornelius Næss Vikan. Med tildelinga av Drømmestipendet ligger alt til rette for at 23-åringen kan ta dagens barnehagebarn med på en musikalsk reise via lydbokformatet og badeparkuniverset til Markus Parkus.

Les mer

– Drømmestipendet skaper ekstremt viktig synliggjøring    

KRISTIANSAND: Erle Trydal er kunstneren in spe som lenge bedyret at hun aldri skulle bli kunstner på fulltid. Men hun endra mening noen uker inn i det som egentlig skulle være et friår ved Strykejernet kunstskole. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 20-åringen ytterligere bekreftelse på at hun befinner seg på helt riktig sted – samt synliggjøring som hun sier blir gull verdt når hun skal etablere seg som utøvende kunstner.

Les mer

Ambassadørene kommer! Klare til å framsnakke og synliggjøre

OSLO: Mange snakker godt om Drømmestipendet, og gjør en innsats for å fortelle andre om denne stipendordningen som årlig bringer 50 unge kunst- og kulturutøvere nærmere drømmene deres. Noen har det som jobb, andre gjør det som takknemlige stipendmottakere. Og så er det noen stipendmottakere som framsnakker og synliggjør stipendet ekstra mye – som drømmestipendambassadører.

Les mer

– Å få Drømmestipendet fylte meg med en ubeskrivelig glede og takknemlighet

BERGEN: Hun har tatt seg til semifinalen i Norske Talenter, opptrådt på Nobels fredsprisseremoni og livnærer seg i dag som frilansdanser. Like fullt kom Drømmestipendet 2023 som en stor og gledelig overraskelse for Shelmith Øseth fra Bergen. Hun er evig takknemlig og fast bestemt på å vise seg tilliten verdig.

Les mer
Viser nyheter for side 2 av 71
Forrige side Neste side