Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

– Drømmestipendet er viktig for det kunstneriske mangfoldet

RAUDSAND: Kulturskolelærer i visuell kunst, Brit Polden Sande, er veldig glad i Drømmestipendet og er ikke i tvil: Drømmestipendet omfavner drømmene og bidrar til økt kunstnerisk mangfold i samfunnet vårt. Nå er nominasjonsperioden i gang for Drømmestipendet 2020, og Polden Sande håper mange kunst- og kulturutøvende ungdommer velger å søke om å bli nominert.

Les mer

– Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse

KRISTIANSAND/OSLO: Da Gard Fauchald mottok Drømmestipendet 2019, fikk han bekreftelsen som fjernet enhver tvil: Musikkteaterhøyskolen var et helt riktig valg, og drømmen om å bli musikalartist er innen rekkevidde. Nå er nominasjonsperioden i gang for Drømmestipendet 2020, og Gard håper mange kunst- og kulturutøvende ungdommer velger å søke om å bli nominert.

Les mer

– Drømmestipendet synliggjør både ungdom og kommunalt arbeid

LIER: Ved å gjøre Drømmestipendet til en del av virksomheten, har Lier kulturskole økt sin synlighet og styrket sin posisjon som et ressurs -og kompetansesenter. Den målrettete drømmestipendsatsingen har også bidratt til at kulturskolen har blitt et tilbud for flere.

Les mer

Delte Drømmetreff i inkluderingens tegn

OSLO: De har begge fokus på at kunst og kultur kan brukes til å bekjempe utenforskap og skape inkluderende miljø. Hva er da mer naturlig enn at Sigurd Brevik og Julian Finnbråten Steinsrud delte et Drømmetreff, der de forente sine kunstneriske ferdigheter i en «hallingtubaduett» og skapte et vakkert øyeblikk for de andre deltakerne på inkluderingskonferansen =Vi 2019.

Les mer

Andrea fighter med stjernene – og drømmer om Broadway

MÅLØY/OSLO: Min største drøm er å synge i en musikal på Broadway foran en fullsatt sal. Sånn drømte Andrea Santiago da hun i fjor ble nominert til Drømmestipendet 2018. Stipend fikk hun, og nå kjemper den 18-årige måløyjenta med bravur i NRK-konkurransen Stjernekamp. Broadway er helt klart litt nærmere for Andrea som tok sine første kulturskolesangtimer for ti år siden.

Les mer

Her er alle de 100 drømmestipendmottakerne i 2019

HAMAR: Her er samtlige 100 mottakere av Drømmestipendet 2019 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden mai kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Sesongen for stipendutdeling i gang – Bergen først ut

OS (HORDALAND): I 2019 ble Bergen først ut, hva gjelder å utdele drømmestipend. Og kommunen, som i år har vist ekstra stor iver i å nominere ungdom til Drømmestipendet, hadde sågar hele fire stipend å dele ut da stipendutdelingssesongen åpnet.

Les mer

Drømmestipendet 2019: Snart er tida inne for utdelinger

OSLO: Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2019 – 1,5 millioner kroner skal i løpet av våren utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. 18-åringene Njord Kårason Fossnes fra Oslo og Elise Hjelmtveit Fjeldheim fra Haugesund er to av dem som venter spent på om de blir å finne blant de 100 utvalgte.

Les mer
Viser nyheter for side 3 av 47
Forrige side Neste side