Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Søknadsportalen for Drømmestipendet 2023 åpnet 15. september og er åpen til 15. november 2022, kl. 12.00.

Bærum kan smykke seg med tre stipendvinnere – bare Oslo har flere

SANDVIKA: I år utmerker Bærum seg når det gjelder antall drømmestipendtildelinger. Blant 50 drømmestipendvinnere i 2023 er tre av dem nominert fra Bærum. Bare storkommunen/fylket Oslo har flere. Bærums stipendvinnerlag består av to musikere og en bildekunstner.

Les mer

50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

TRONDHEIM: Ane fra Ringsaker (bildet t.v. over) får stipend. Christian fra Nesodden (bildet t.h. over) likeså, og 48 andre unge kunst- og kulturutøvere. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer som er vinnere av Drømmestipendet 2023. Her på drommestipendet.no kan du nå se hvem som får 30 000 kroner og verdifull anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Drømmestipendet 2023: 470 nominerte presenteres

OSLO: Nå kan 470 unge kunst- og kulturutøvere smile litt ekstra blidt og bredt og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2023. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kunst- og kulturutøvere.

Les mer

555 søkere til Drømmestipendet 2023

TRONDHEIM: 555 unge kunst- og kulturutøvere har fått sine søknader til Drømmestipendet 2023 godkjent av stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Nå skal søknadene ut til kommunene der ungdommene har vokst opp, for å få nominasjonsstempel eller ikke. Normalt vil de aller fleste ende opp som nominasjoner som skal vurderes av neste års drømmestipendjury.

Les mer

– Drømmestipendet er en unik mulighet for kulturutøvere som våger å drømme stort    

EIDSVOLL: Hun har gjort braksuksess med bandet KEIINO og etablert seg som en av landets mest folkekjære artister. Selv er ikke Alexandra Rotan i tvil om at evnen til å drømme stort, har vært viktig for at hun nå lever ene og alene av musikken. Derfor håper jurylederen for Drømmestipendet 2023 at unge kunst- og kulturutøvere tar turen til søknadsportalen innen tirsdag 15. november kl. 12.00 og gir seg sjansen til å bli én av 50 stipendvinnere i 2023.

Les mer

Drømmestipendet løftet Tuvas allerede høytsvevende drøm

FREDRIKSTAD: Tuva Kristiansen har aldri sett seg tilbake etter at hun droppa ut av videregående og deretter fant lidenskapen for sirkus og spesielt for sirkusdisiplinen tissue. Med tildelinga av Drømmestipendet har 20-åringen fått anerkjennelse som er gull verdt når hun skal bruke luftakrobatikk til å fremme kvinnekroppens naturlige vesen.

Les mer

Realiserer plateutgivelsesdrøm med Drømmestipendet

OSLO: To år etter at Sara Rose Zadig skrev sin aller første låt, fikk hun tildelt Drømmestipendet. Pengene sørget for at hun og musikerkjæresten Gjest Kvåle kunne fullføre produksjonen av debutalbumet. Dermed er en stor del av 21-åringens drøm snart en realitet.

Les mer

– Drømmestipendet en anerkjennelse til alle som elsker cosplay

OSLO: Jubelen hennes sto i taket, da Anniken Blokkhus fant navnet sitt på lista over årets drømmestipendvinner. Tildelinga boostet ikke bare egen tro på at hun har det som skal til for å kunne livnære seg som kostymemaker. Drammensjenta fikk også en bekreftelse på at lidenskapen for cosplay har en verdi som strekker seg langt utenfor henne selv.

Les mer
Viser nyheter for side 3 av 71
Forrige side Neste side