Drømmetreff til Eline Voll: Fikk møte Sykehusklovnene

TRONDHEIM: Eline Voll (16) fra Rennebu trodde hun skulle til Trondheim «bare» for å møte noen i Norsk kulturskoleråd. Så ble alt plutselig helt annerledes, for på en kafé fikk drømmestipendmottakeren fra 2017 servert et Drømmetreff som falt veldig i smak: En dag med Sykehusklovnene på St. Olavs hospital.


På bildet: Eline Voll (nr. 2 f.v.) sammen med sykehusklovnene Kristina Kiberg (f.v.), Tove Karoliussen og Frode Eggen.

 

– Dagen ble helt fantastisk nydelig – helt magisk! forteller en opprømt drømmetreffvinner etter at overraskelsesdagen på sykehuset i Trondheim er over.

Det var Sykehusklovnenes grunnlegger, Tove Karoliussen (alias Pling), som møtte Eline på kafé, og ble hennes guide og vert gjennom hele drømmetreffdagen. Karoliussen grunnla Sykehusklovnene i 2001. Hun er i dag sykehuskoordinator ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

På sykehuset fikk Eline også treffe to sykehusklovner til, Kristina Kiberg (alias Thalia) og Frode Eggen (alias Smække). Også de delte av sine erfaringer med Eline. Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus, noe også Eline har veldig lyst til å arbeide med etter hvert – les om dette i drømbeskrivelsen hennes lengre nede i artikkelen.

Sykehusklovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. Sykehusklovnenes hovedmål er: “Alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner.”

Mer informasjon om Sykehusklovnene her.

Ekstra gave til noen utvalgte

Drømmetreffet er en ekstra gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull av årets drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres her noe av drømmestipendmottakerens drøm.

Les også – på opdalingen.no: Her blir Eline overrasket med Drømmestipendet

Elines beskrivelse av drømmen sin

Slik beskrev Eline Voll drømmen sin da han ble nominert som drømmestipendkandidat (dette er et utdrag, hele beskrivelsen finner du her):

«Jeg har en drøm om å starte et prosjekt. Et prosjekt der jeg kan glede noen. Et samarbeid med sykehuset, der jeg kan være sammen med barn, ha sangleker, kanskje lære dem litt om sangteknikk og gjøre bevegelser til sanger. Jeg drømmer om å gi lyspunkt til disse barna. Bli kjent med dem, være med dem, gi dem noe å se fram til og noen gode minner. 

Personlig har det å stå på scenen hjulpet meg å komme meg gjennom vanskelige perioder, gitt meg noe å se fram til og fantastiske øyeblikk når jeg har stått foran et publikum. Om jeg vinner ønsker jeg å bruke noen av pengene til å få gjennomført dette prosjektet jeg drømmer om.

Jeg har veldig lyst til å lære meg flere sjangere og kanskje også skrive egne sangtekster med tiden. Det å kunne bli så flink at jeg kunne vært med i Young Voices i Trondheim, det er også en stor drøm!  Jeg elsker å stå på scenen! Det føles så befriende og trygt. Det er som et fristed der jeg bare kan fokusere det å formidle et budskap og glemme alt som er vanskelig. Bare være. Dette ønsker jeg at også andre skal få oppleve.»

Tidligere drømmetreffvinnere

Eline Voll er den 15. stipendmottakeren som får en slik «ekstragevinst». Her er alle drømmetreffvinnerne:

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Jon Olav Voll  (Utlagt: 22. mars 2018)