Drømmetreff til Jovnna Levi: Får møte Anders Sunna

TANA/DEANU: Jovnna Levi Joks Vars fikk Drømmestipendet i vår. Mandag ble han svært glad igjen – og grundig overraska – da han fikk et Drømmetreff i gave.  Jovvna Levi får et møte med den profilerte svenske bildekunstneren Anders Sunna.


ETABLERT KUNSTNER: Anders Sunna vil ta i mot Jovvna Levi i Jokkmokk. (Foto: Louise Vedin)

Jovvna Levi får møte Sunna i hans atelier i Jokkmokk, og får dermed en fin mulighet til å hente inspirasjon og få veiledning m.m. fra en ung, men allerede godt etablert samisk kunstner.

Drømmetreffpakken fikk Jovnna Levi brått og uventa overrakt av direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd, da Jovnna var til stede ved lanseringa av rammeplan for kulturskolen på samisk.

 

Mer om Anders Sunna på hans nettsted her

Ekstra gave til noen utvalgte

Drømmetreffet er en ekstra gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull av årets drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres her noe av drømmestipendmottakerens drøm.

Jovvna Levis beskrivelse av seg selv og sin drøm

Slik beskrev Jovnna Levi seg selv og drømmen sin da han ble nominert som drømmestipendkandidat (dette er et utdrag, hele beskrivelsen finner du her):

«Jeg heter Jovnna Levi Joks Vars, er 18 år gammel og kommer fra Tana. Jeg er en tegner, både på papir og digitalt. Jeg har tegnet hele mitt liv, siden jeg var liten har jeg mestret teknikken på hvordan man bruker en blyant. Jeg begynte å tegne anime karakterer og karikaturer, så nådde jeg et større nivå når jeg ble noen år eldre også begynte jeg med portretter. Alt det jeg kan med blyanten har jeg lært selv. Jeg har deltatt på noen tegnekurs timer men jeg følte at jeg ikke lærte noe så jeg sluttet.

Jeg ønsker at jeg kommer til å få glede av å lage kunst i all tid. Jeg ønsker at jeg kan leve av mitt eget arbeid, jeg vil tjene mine penger på min egen måte. Jeg avskyr ideen av å jobbe under noen andre, det er ikke min naturlige oppførsel. Jeg er veldig flink med portrett tegning, men jeg ønsker å lage politiske bilder i fremtiden, noe jeg kommer til å bli husket for. Jeg vil gå ned som en av de beste samiske kunstnere som noen gang har levd på kloden. Og det har jeg potensial til. Jeg vil at mine bilder skal henge på veggen i det samiske kunstner museet (som ikke eksisterer enda, men det skal jeg ordne). Mitt mål er å bli bedre enn den beste, det er min drøm.»

Tidligere drømmetreffvinnere

Daniel er den 13. stipendmottakeren som får en slik «ekstragevinst». Her er alle drømmetreffvinnerne:

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Merete Wilhelmsen  (Utlagt: 5. desember 2017)