Hopp til innhold

Maren M. Holmgren (vokal), Karl Oskar Nyberg (trommer), Johan R. Espelund (piano), Martha Pavelich (vokal) og Sunniva Honningsvåg (vokal) – som utgjør Indigo Child – er fem individer som nå har valgt fem ulike veier videre. Målet og drømmen er imidlertid felles for dem alle; de skal gjøre musikken til levebrød.

– Etter endt videregående kommer en til et helt naturlig veiskille i livet, så det ligger ingen dramatikk i denne pausen. Alle driver fortsatt daglig med musikk, men noen av oss har valgt å flytte fra Eid for å ta høyere utdanning og dermed blir veien fram for å gjøre drømmen om å leve av musikken til en realitet, noe ulik, sier Maren, som sist høst flytta til England, der hun studerer låtskriving og utøvende musikk ved anerkjente Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).

– Fantastisk anerkjennelse

Medlemmene i Indigo Child har vært elever ved Kulturskulen i Eid siden barnsbein, der de har gjort seg bemerket i sine respektive disipliner. I 2015 bestemmer de seg for å gjøre noe sammen med tanke på UKM, og dermed oppsto Indigo Child.  I samarbeidets spede begynnelse gjorde bandet sin versjon av kjente låter, men året etter stilte bandet i UKM med egenskrevne låter og helt spesielle lydbilde som ligger i skjæringspunktet mellom pop, indie og jazz. Dermed begynner snøballen å rulle.

Etter å ha tatt seg til den nasjonale UKM-festivalen i 2016 blir de plukket ut til å spille på NRK Sommerlutt under Malakoff Rockfestival samt i pausen på MGM jr. i Oslos Spektrum.

I 2017 går bandet i studio og spiller inn låtene «Protector» og «House on the Hill», hvoretter sistnevnte låt har blitt strømmet over 130 000 ganger. 20. mai 2017 får bandet det ærefulle oppdraget å spille for Hennes Majestet Dronning Sonja når dronningen åpner Loen Skylift. Og 1. juni topper Indigo Child to begivenhetsrike år med å få overrakt Drømmestipendet.

–  Å få tildelt Drømmestipendet i Operahuset, etter en opptreden under sommeravslutningen til Kulturskulen i Eid, var utrolig gøy og veldig stort for oss. Vi har jo sett andre motta Drømmestipendet og visste hvor utrolig høyt nivå mange ungdommer leverer kultur på. Tildelingen var derfor en fantastisk anerkjennelse som i sin tur har inspirert oss til å satse videre på musikken, sier Maren, som ikke er i tvil om at drømmestipendordningen er viktig for unge kulturutøvere.

– Skal du lykkes i denne bransjen holder det ikke med talent alene. Du må ha selvtillit, motivasjon, eksponering – og ikke minst: Økonomiske midler til å gjennomføre. Drømmestipendet gir alt dette, noe som gjør stipendet så ettertraktet og betydningsfullt, sier Maren M. Holmgren.

Lovpriser kulturskolen

Mens Maren følger musikerdrømmen i Liverpool, har Sunniva tatt et friår der musikken og låtskriving står i høysetet. Karl Oskar og Johan studerer i henholdsvis Bergen og Trondheim, der de også spiller i band. Martha er i likhet med Sunniva fortsatt i Eid, der hun går sisteåret på videregående og har hatt en av hovedrollene i forestillinga «Sildagapet» som ble satt opp i Operahuset i fjor høst. – Jeg snakker nok for alle når jeg sier at musikken fortsatt har stor plass i livene våre, og at mye av grunnen til at vi har kommet på det nivået vi er i dag, er den fantastiske opplæringen og støtten vi har fått i kulturskolen gjennom mange år. Jeg har fortsatt kontakt med lærerne mine på kulturskolen, og setter stor pris på de kunstneriske rådene jeg får, sier Maren.

Fem personer – én drøm

Når og om vi får høre mer fra Indigo Child, gjenstår ifølge 21-åringen å se.

– Vi har hatt stor musikalsk utvikling og oppnådd mye sammen som band i de drøyt to årene vi spilte sammen. Derfor er det litt vanskelig å se for seg at pausen er et endelig punktum. Å få tildelt Drømmestipendet i Operahuset for så å avslutte sommeren 2017 og vår tid som band med opptreden på Malakoff Rockfestival, var vanvittig stort for oss. Vi har alle vokst opp i Eid og har farta rundt på festivalen hver sommer siden vi var små, både som publikum og som frivillige – og til slutt – på scenen som band, sier Maren. Den opprinnelige planen var å bruke drømmestipendkronene på å spille inn en ep, men i og med at samarbeidet ble lagt på is, valgte bandmedlemmene å dele beløpet på fem.

– For min egen del ble pengene brukt på ny mikrofon. Jeg har ikke full oversikt over hva de andre har brukt sin andel på, men jeg føler meg temmelig sikker på at de ble brukt på noe musikkrelatert, fortsetter Maren, som understreker at drømmen lever i beste velgående hos alle fem. – Vi har fortsatt god kontakt og utveksler erfaringer og råd på en jevnlig basis. Hver og en av oss jobber hardt for at den samme drømmen skal bli til virkelighet: Å kunne leve av musikken som profesjonelle utøvere, avslutter Maren M. Holmgren.

Tekst: Hege Arstad   Foto: Privat   Utlagt: 9. januar 2018