Synne Sørgjerd

Jeg heter Synne, og jeg er 16 år. På fritiden gjør jeg alt som er kreativt, enten det er å tegne, skrive, eller komponere. Jeg bodde i Irland fra jeg var fem til åtte år gammel. Jeg digger språk. Hver torsdag drar jeg på skapende skriving, og der skriver jeg sammen med en helt fantastisk gjeng som jeg bare er så heldig å ha blitt kjent med. Denne høsten har jeg bidratt med tekster til  boken "Lyden av ungdom - Antologi med tekster fra unge og eldre, Oppegård - 2013".

Jeg legger ved:


En mp3 fil med låten min,  All your love. Jeg har skrevet tekst og melodi og det er jeg som synger og spiller på opptaket.
En pdf med teksteksempler: En vanlig tekst, en fortelling, to sangtekster og et dikt.
- Pappa
- Sing Me To Sleep
- Pingvin
- All Your Love
- Sandslott

 

En  råmaster og teksten til FolloFjes

Drømmen

Min Drøm

Min drøm er å skrive sanger. Aller helst, vil jeg kunne leve av å skrive sanger, enten det er for meg selv eller om andre synger dem. Jeg har skrevet sanger store deler av livet mitt. Det har vært litt av og på, og produksjonen har vært varierende, men jeg faller alltid tilbake, og har alltid med meg et eller annet å skrive på i tilfelle inspirasjonen inntreffer. De siste tre-fire årene, derimot, har jeg innsett nettopp hvor viktig det egentlig er for meg, og nå betyr det alt. I løpet av en vanlig dag skriver jeg flere vers og refreng, og på kvelden setter jeg meg ned med notatblokka og går gjennom dagens lydopptak og notater på mobilen, og ser om det er noe der jeg vil skrive ferdig.

Senere lærte jeg meg også gitar, noe som gjorde sangene mine til sanger, og ikke bare dikt med fast rim og rytme. Når jeg lærte de første grepene på gitar av tanten min da jeg gikk i femte klasse, fikk jeg mamma til å hente ned den eldgamle gitaren hennes fra loftet, og jeg gikk og satte melodi til nesten alle sangene i den lille skriveboka mi. Dette resulterte i en konsert for familien min noen uker senere.

I begynnelsen var jeg skikkelig usikker på om jeg i det hele tatt hadde lov til å skrive sanger, på en måte. Det var ingen som fortalte meg hva eller hvordan, det var bare noe jeg gjorde. Trengte man en spesiell form for tillatelse? Noen ganger virket det nesten slik, jeg følte meg tross alt som den eneste som gjorde det, spesielt siden jeg var så ung når jeg begynte. Ikke kunne jeg noen instrumenter heller. Den første sangen jeg skrev – jeg tror jeg gikk i tredje klasse? – handlet om å gi folk klemmer. Den ligger enda i nattbordet mitt. Siden det har jeg gått videre til større og (kanskje) viktigere temaer.

Jeg elsker kunsten å skrive sanger. Jeg elsker måten bare noen få ord på rim kan si så mye. Måten man kan bruke det til å sette ord på følelsene sine, og, få orden i tankene. Det har hjulpet meg gjennom så mye, og jeg vet ikke hvor jeg ville vært uten. Det å skrive dikt og sanger var og er en stor del av livet mitt, og jeg håper det alltid vil være det.

            I fremtiden håper jeg på å utvikle meg som selvutnevnt låtskriver og dikter. Jeg håper på å prøve nye ting, nye sjangre, og nye metoder. Jeg håper jeg fortsetter å skrive side opp og side ned med setninger og strofer på rim. Jeg håper jeg kanskje en dag kunne fått muligheten til å prøve å skrive sanger sammen med noen andre, en som kanskje kan litt, som kunne hjulpet meg i riktig retning. Eller å skrive sanger for noen andre. Så lenge jeg skriver ord som rimer.

Om jeg aldri kommer så langt at folk velger å satse på meg og tekstene mine, vil jeg aldri heller slutte. Dette er tross alt ikke noe jeg gjør for andre, selv om jeg viser det frem nå og da. Først og fremst er dette noe jeg gjør fordi jeg liker det, og fordi jeg trenger det.

Drømmen min er å skrive sanger.

            -Synne Sørgjerd

 

Kategori: Skapende skriving

Sted: Oppegård, Akershus

Nominert: 2014

Medlemmer:

Synne Sørgjerd (født 1997)
tekstforfatter/tekster til sanger

Mediafiler:

Synnes tekst til låt
Upload from drømmestipend synnes teksteksempler.pdf
Tekst FolloFjes
RapFolloFjes råmaster