Lise Engkrog

Jeg heter Lise Engkrog. Jeg er ei sytten år gammel jente fra Silsand. På fritiden min elsker jeg å tegne. Jeg liker å ha muligheten til å skape noe kreativt og nytt. Jeg liker å tegne mye forskjellige ting, men jeg har aller størst lidenskap for tegning av portretter av mennesker. Jeg synes det er gøy å eksperimentere med nye teknikker innenfor farge og skyggelegging. Jeg kan gjerne sitte i flere timer å tegne, mens jeg hører på musikk samtidig. Jeg har hele tiden elsket å tegne. Jeg kan ikke huske når jeg begynte å tegne. Å holde en blyant for meg er like naturlig som det å puste. Det er som en trygghet for meg. Jeg har hele tiden vært «tegneren» i klassen. Helt siden barnehagen har andre spurt meg om jeg har kunnet tegnet noe til dem. Jeg synes personlig at jeg har utviklet mitt kreative talent mye i løpet av de siste årene ettersom jeg har brukt mer og mer tid til å tegne. Det er i dag en viktig del av hverdagen min. En dag er ikke komplett uten en skisse. Det er ikke alle skissene mine som blir fullført, men hver eneste blir bedre og bedre. Jeg ser selv en stor forbedring fra sist år til dette året, og jeg vet at dersom jeg får tildelt drømmestipendet vil jeg få utviklet meg mye og strekke meg til nye høyder.

 Jeg liker at jeg ikke har noen grenser når jeg tegner. Jeg synes det er gøy å tolke bilder og gjøre de over til mine. Jeg pleier ofte å finne et bilde av for eksempel en kjendis på internett. Deretter pleier jeg å se på bildet for å tegne det. Jeg gjør alltid min egen lille tvist på tegningen – noe som gjør den til min egen.

Jeg er en selvlært «kunstner.» Jeg har aldri gått på noe tegneskole eller liknende. Jeg har ikke hatt noen til å vise meg hvordan man skal tegne. Når jeg ser på et bilde er det akkurat som om jeg ser for meg hvordan det kommer til å se ut som en tegning. Jeg begynner gradvis med å skisse ned. Skissene som jeg blir fornøyd med tar jeg videre til neste stadium, som er å skyggelegge de enten med HB eller med fargeblyanter- dette kan ofte være en utfordring fordi jeg ikke har mange farger, men jeg bruker det jeg har. Jeg ser etter muligheter ikke begrensninger. Til en vanlig flekk med hud kan jeg bruke: hudfarge, grønn, rød, oransje, gul, lilla og lyseblå. Ofte er det ingen som tror på meg når de ser fargene som ligger utover skrivepulten min. Jeg blander farger til jeg får det resultatet som jeg er ute etter. 

Drømmen

Den store drømmen min er å kunne leve av å tegne – bli profesjonell kunstner. Jeg drømmer om å kunne selge tegningene mine, ha min egen utstilling og lage illustrasjoner. Dersom jeg skulle vinne drømmestipendet hadde det vært en kjempestor og gyllen mulighet for meg fordi det ville åpne utrolig mange dører for meg. For eksempel ville jeg da kunne kjøpe inn mye profesjonelt utstyr slik at jeg kunne videreutvikle talentet mitt. Jeg ville ha kjøpt blant annet fargeblyanter fordi jeg selv bare har en håndfull med de mest grunnleggende nyansene man trenger. Jeg kunne kjøpe sett med mange nyanser slik at jeg kunne blitt bedre til å tegne. Jeg kan kjøpe både fargeblyanter (som tidligere nevnt) og skyggeleggingsblyanter, bly, akvarellblyanter, kullkritt, kunstner-tegneblokker og annet utstyr. Jeg kan dersom jeg får stipendet kjøpe et stativ som jeg kan bruke når jeg tegner slik at det blir enklere for meg.  Om jeg får stipendet gir det mulighet for at jeg kanskje kan leie inn et lokale til å ha en utstilling.

Kunst er noe som jeg har lyst å satse på i fremtiden. Hvis jeg får drømmestipendet vil dette være en bekreftelse for meg at jeg er god nok til å kunne gjøre noe mer ut av talentet mitt enn bare å ha det som en fritidshobby. 

Kategori: Visuell kunst

Sted: Tidligere Lenvik, Troms, Finnmark og Svalbard

Nominert: 2015

Nominerte:

Lise Engkrog (født 1997) Nominert Visuell kunst

Bilder: