Alexander Christopher Riris

Mitt navn er Alexander Christopher Riris, 19 år og er elev ved jazzlinja på Sund folkehøgskole i Nord-Trøndelag.

Jeg har spilt elektrisk bass i snart åtte år og kontrabass i snart tre år. I dag spiller jeg hovedsakelig kontrabass.

Jeg startet på Sola Kulturskole våren 2008 og gikk til våren 2011. I 2011 startet jeg på musikklinja ved Stavanger Katedralskole. Høsten 2012 begynte jeg å spille kontrabass. Kontrabass har vært mitt hovedinstrument siden. Våren 2014 ble jeg akseptert inn på jazzlinja ved Sund folkehøgskole, med kontrabass som hovedinstrument. Linja er en av de mest populære i landet, og har et godt samarbeid med toppen i norsk jazz som ofte holder workshops på skolen. Vi jobber med gehør og samspill, med de utrolig dykte lærerene Stina Moltu og Espen Bjarnar.

Jeg har deltatt på UKM flere år på rad i Sola kommune, og skal sitte i juryen til lokalmønstringa på Inderøy. Andre erfaring er som sessionbassist for et oppsett av Grease i samarbeid med Rennesøy og Sokndal kulturskole. Ellers har jeg jobbet selvstendig med egne prosjekter og i andre sine prosjekter. Jeg har jobbet aktivt med flere sjangre - pop og jazz er de mest fremtredende.


 

Drømmen

Jeg ønsker å studere musikk på heltid og deretter leve av musikken. Jeg har derfor søkt ved jazzlinja på NTNU og skal komme inn snarest mulig. Jeg ønsker å bli en dyktig jazzmusiker og kunne leve av å spille jazz.

Å skape et eget uttrykk gjennom egenskrevet musikk, og å kunne bringe et stykke av meg selv inn i musikken til andre mennesker er mitt største ønske. Mitt mål er å jobbe i flere nye og gode prosjekter, og jeg ønsker å kunne skape mine egne prosjekter. Å være på fronten av det musikalske nåtid og være en relevant del av det miljøet som skaper fremtidens jazz er en del av drømmen min.

Jeg håper at Drømmestipendet kan være med og støtte meg på veien til å bli en del av det nasjonale jazzmiljøet.


 

Kategori: Musikk

Sted: Sola, Rogaland

Nominert: 2015

Medlemmer:

Alexander Christopher Riris (født 1995)
bassist

På nett:

Link (ingen tittel)

Bilder: