Hedda Nordhagen

Litt om meg selv

Jeg heter Hedda Nordhagen, er 15 år og kommer fra Enebakk.

Jeg har drevet med musikk hele livet. Fra 2001 til 2004 gikk jeg på musikk fra livets begynnelse hos Hilde Andresen i Lillestrøm. Da jeg var fire år begynte jeg å spille fiolin hos Marianne Tomasgård i Enebakk kulturskole. Hos henne fikk jeg grunnlaget for den interessen jeg har for musikk nå.

For omtrent 4 år siden startet jeg å spille klassisk piano hos Lennart Wolfgramm i BRAWO private musikkskole. I tillegg til pianotimene hos Lennart, tar jeg nå besifringstimer i Enebakk kulturskole hos Jørn Øien. Jeg melder meg på masterclasses og seminarer så ofte jeg får mulighet til det, og har bl.a spilt for Lars Haugbro, Einar Henning Smebye, Grzegorz Niemczuk og Mattias Johansson. Dette året har jeg også blitt tatt opp til å være med i Nedre Romerike kulturskolers nye fordypningstilbud.  

Jeg trives veldig godt med å spille piano og øver i snitt 3 timer hver dag. I tillegg til øving synes jeg det er viktig å spille konserter også. Det siste året har jeg bl.a spilt konsert med Ivar Antonsen under Enebakks Kulturdager, spilt og akkompagnert under TV-aksjonen på skolen høsten 2015, også kom jeg videre til fylkesmønstringen i UKM Akershus J

Selv om piano er hovedinstrumentet mitt, liker jeg all slags musikk. Jeg er også opptatt av alle sider ved en sceneproduksjon siden jeg har vært med på mange ulike forestillinger og konserter i kulturskolen, vært bandmusiker under Enebakk ungdomsskoles kulturuke, samt at jeg har deltatt på UKM siden jeg var 10 år. Jeg har også deltatt på Ungdommens Musikk Mesterskap to ganger, og planlegger nå å prøvespille for talentutviklingsprogrammet (TUP) ved NMH. I 2017 skal jeg begynne på videregående, og da satser jeg på å komme inn på musikklinja på Lillestrøm videregående skole.

 

Drømmen

Drømmen

Jeg elsker å spille piano, fordi jeg kan formidle masse følelser og stemninger gjennom musikken. Det betyr mye for meg! Drømmen er å utvikle meg masse og bli så god som mulig på instrumentet mitt, slik at jeg kanskje kan bli en profesjonell pianist en gang.

Liv Glaser og Håvard Gimse er to av mine største musikalske forbilder. Jeg har vært på konserter med begge to, og synes at begges måte å spille på var utrolig inspirerende!

Hvis jeg får drømmestipendet kommer jeg til å bruke pengene på noter, seminarer og masterclasses. Jeg ønsker meg også en «drømmedag» med Liv Glaser og Håvard Gimse slik at jeg får enda mer inspirasjon, og kan utvikle meg enda mer som pianist!

Kategori: Musikk

Sted: Enebakk, Viken

Nominert: 2016

Nominerte:

Hedda Nordhagen (født 2001) Pianist

Bilder:

Mediafiler:

Hedda spiller Grieg
Hedda spiller Debussy