Darya Kren

Mitt navn er Darya Kren. Jeg er 18 år gammel, kommer fra Askim og går siste året på Askim vgs (musikk, dans og drama linje).

Jeg har spilt gitar i 4 år og har vært utrolig heldig og fått en veldig inspirerende lærer på musikklinja. Jeg elsker å spille gitar og øver mange timer daglig.

Selv om jeg ikke har spilt så lenge så har jeg allerede fått en del erfaring som utøvende gitarist. Jeg har bl.a. vært solist med Det Norske Blåseensemble (Nyttårskonsert i Askim, januar 2016) og Østfold symfoniorkester (i Askim og Sarpsborg, desember 2015). Jeg har også arragert en egen solokonsert i Askim kapell med gjestemusikere som Sven Lundestad og Rolf Erichsen.

Drømmen

Min drøm er å bli profesjonell klassisk gitarist og drive med musikk på heltid. Jeg vil flytte til Barcelona og studere klassisk gitar ved musikkonservatoriet i Barcelona. Miljøet for klassisk gitar er meget bra der. Lærerne er på høyt internasjonalt nivå og veldig inspirerende.

Kravene for å komme inn er utrolig høye og nåløyet er trangt, men jeg er veldig motivert og jobber hardt og målbevisst for å komme inn. Hvis jeg ikke klarer det ved første forsøk vil jeg bruke det neste året på å jobbe, øve og ta privattimer hos den internasjonalt anerkjente gitaristen Ekaterina Zaytseva i Barcelona, før jeg prøvespiller igjen neste år. Dette er min drøm!

Hvis jeg vinner drømmestipendet kunne jeg tenke meg å bruke penger på en ny klassisk gitar fra en russisk-spansk gitarmaker som jeg traff i Spania når jeg var der og spilte på konsert, høsten 2015. Jeg vil også bruke penger på privattimer for å utvikle meg videre som musiker, uansett om jeg kommer inn på konservatoriet i Barcelona dette året eller ikke.

Kategori: Musikk

Sted: Askim, Østfold

Nominert: 2016

Medlemmer:

Darya Kren (født 1997)
Gitaist

Mediafiler:

Musikkvideo 1
Musikkvideo 2