Emilie Hellum Johansen, sang

Jeg heter Emilie Hellum Johansen og er ei 17 år gammel jente fra Sarpsborg. Hele livet har jeg elsket å synge og å opptre, og fra jeg var 2 år til jeg var 16 år sang jeg i barne- og ungdomskoret Grålum Vokalis. De siste to årene fikk jeg være med som «dirigent under opplæring», noe som ga meg masse glede og lærdom. I tillegg har jeg tatt sangtimer hos forskjellige sangpedagoger. Til daglig går jeg i 2. klasse på musikklinja på Greåker Videregående Skole, og jeg går nå inn i mitt 4. halvår som korist i Sarpsborg Kammerkor. I 2013 begynte jeg på kulturskolen i Sarpsborg, og i 2014 fikk jeg være med på fordypningsprogrammet der, hvor jeg fortsatt er deltager.

Jeg har alltid hatt stor glede av og har vært veldig interessert i kormusikk, men etter hvert har jeg også blitt utrolig glad i å opptre som solist. Julen 2014 var jeg så heldig at jeg fikk være solist for Sangkoret Vardens julekonsert, hvor jeg blant annet fikk synge duett med Tone Helén Klemsdal. Det var da jeg for første gang på ordentlig fikk kjenne på følelsen av å glede andre med sangen. Jeg kjente for første gang at dette var noe jeg virkelig kunne tenke meg å holde på med. Høsten 2013 fikk jeg være en av solistene for Sarpsborg Kammerkors allehelgenskonsert/minnekonsert, hvor de fremførte «Requiem» av Rutter, i tillegg til «Blå tone» under byvandringen i Sarpsborg. Jeg har også vært med i Luciakoret i Sarpsborg i tre år. Våren 2016 var jeg så heldig å få spille rollen som «Kristin» i syngespillet «Passio Olav» i anledning Sarpsborgs 1000-års jubileum. Jeg fikk også delta på flere andre spennende prosjekter ved samme anledning, slik som «Carmina Burana» og Bykantaten «Go, Sarpsborg!». Høsten 2016 var jeg deltager på Robert Nordmann-stipendet, John Dahlenes minnefond, og ungdommens musikkmesterskap, og sammen med tre andre venninner fikk jeg holde konsert (klassisk kafé) på Sarpsborg Scene. Jeg har også representer Sarpsborg i UKM fylkesmønstring i både 2015 og 2016. Året 2016 er et av de travleste i livet mitt hittil, men også et av de beste. Jeg ble i 2016 inspirert til å øve masse og stå på, og jeg så virkelig at all øvingen ga resultater! 

I januar 2017 var jeg så heldig å være den solisten som ble plukket ut fra kulturskolen til å synge på nyttårskonserten til Det Norske Blåseensemblet, der Solveig Kringlebotn var solist. Alle disse gode opplevelsene har virkelig gitt mersmak! 

Emilie Hellum Johansen er en meget ivrig elev ved Sarpsborg kulturskole, som alltid sier ja til konserter og eksterne oppdrag. En positiv jente som alltid møter forberedt, tar de utfordringer som blir gitt henne og alltid med smil og godt humør! En meget god representant for kulturskolen og byen! 

Drømmen

Jeg vet at det er klassisk musikk og opera jeg har lyst til å drive med i livet, og jeg har en drøm om å komme inn på Norges Musikkhøyskole eller Operahøgskolen for å studere til å bli utøvende sanger. Jeg har en drøm om å en gang synge på de ordentlige operascenene i Tyskland og Italia; jeg har lyst til å dele min store glede for musikk med andre, og gi publikum de samme inspirerende opplevelsene som jeg har vært så heldig å ha. For å få til dette må jeg øve masse, men også få god veiledning. Derfor er min drøm å dra på «opera sommerskole» i Skive i Danmark (http://www.skiveoperaacademy.com/da/kursusindhold-12.htm). Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge, etter at jeg hadde en minnerik opplevelse på korsommerskole, men jeg har hittil ikke funnet noen annen sommerskole innen opera og klassisk musikk før nå. Dette er noe jeg tror ville vært en inspirerende og lærerik opplevelse for meg; lære av gode fagfolk og andre medstudenter, samtidig som man får venner i samme miljø. I tillegg ble jeg veldig inspirert Solveig Kringlebotn på nyttårskonserten, både av hennes utfoldelse på scenen og prestasjoner etter så mange år som operasanger. Den andre delen av drømmen min er derfor å kunne ta sangtimer med henne. I tillegg har jeg lyst til å delta på andre masterclasses slik at jeg kan fortsette å få ny inspirasjon og videreutvikle meg på mitt instrument. Jeg trenger mye god veiledning for å kunne bli god nok til å nå den aller største drømmen: å kunne leve av og reise rundt på de store scenene som en dyktig sopran. Å vinne drømmestipendet hadde vært en utrolig mulighet for meg til å få kickstartet drømmen min.