Daniel Ivanov

Studerer klarinett

Drømmen

Helt fra begynnelsen av mitt liv levde jeg med musikken. Den omringet meg først hjemme, hvert eneste minutt, og ble til slutt en del av kroppen min. Air on G string av Bach bringer tårer i øyene mine fortsatt i dag, selv om jeg er allerede 15. Og min største drøm har alltid vært å vise det jeg føler til andre. Den første klarinetten min med mørk sølvstatur ble nesten en forlengelse av kroppen min og jeg var veldig glad i den, i klangen, i musikken jeg kunne produsere med den, og vant da med den min første konkurranse, i 2013.

Etter det var det mange utmerkelser og konkurranser, både i Norge og i utlandet (1. priser i UMM, både regionalt og nasjonalt i 2013 og 2014, publikumspris i 2013 i nasjonalt UMM, 1. pris, Golden Classical Music Award, i Grand Prize Virtuozo International Music Competition i Salzburg, Austria (2016) , Extraordinary Young Talent Diploma på Clarinetissimo Festival i Belgia (2015), stipend i klassisk musikk fra Ånun Rej minnefond (2016), 1. pris i Midgard musikkonkurranse med trioen DaNiBi, for å nevne noe). Jeg har opptrådt som solist på mange arenaer, blant annet Det Norske Opera og Ballett, Logen teater i Bergen, Opera Bastille i Paris, Carnegie Hall i New York og andre scener i Norge og i verden. Jeg var solist med Kongelige Norske Marine Musikkorps (2015) og NOSUS ungdomssymfoniorkester (2015, 2016).

Det var også veldig spesielt å spille sammen med Blåsekvintett 22 på Det kongelige slott med H. M. Kong Harald V tilstede! Min nye klarinett valgte jeg selv på Buffet fabrikken i Frankrike. Jeg var ikke bare etter den riktige klangen, men jeg prøvde å finne et instrument som svarte meg da jeg kommuniserte med den – og som ble min sjelevenn. Jeg kan kjenne klarinetten min igjen blant hundrevis av andre!

Min drøm er å dele kjærligheten til klassisk musikk med mennesker, slik at de kan le og gråte, slik at også de kan få denne levende følelsen i hjertet, noe som bringer dem fram i livet, noe som engasjerer og viser veien til noe større enn dem selv. Om jeg vinner Drømmestipendet vil jeg bruke pengene på å reise til mesterklasser på Julliard school of Music i New York som er en av de beste musikkskolene i verden.
Der håper jeg å få mer inspirasjon og vokse som musiker. Hilsen Daniel Ivanov

Kategori: Musikk

Sted: Oslo, Oslo

Nominert: 2017

Nominerte:

Daniel Ivanov (født 2001) Søker

På nett:

2. Vittorio Monti: Czardas
Robert Schumann: Fantasiestücke Op.73, 1st Piece
Cristóbal Oudrid y Segura: El molinero de Subiza

Mediafiler:

Musikk CV