Kristian Prodan Stoianov

Mitt navn er Kristian Stoianov. Eg er 16 år gammel og kjem fra Førde, Sogn og Fjordane. Eg studerer musikk på Firda Vidaregåande skule med gitar som hovudinstrument. Eg tar også timer i piano, sang og syng i kor. Musikk har alltid vert viktig i min oppvekst. Eg var 4 år når eg kjøpte min første trekvarts gitar. Eg begynte med piano på Førde Kulturskule når eg var 7 år . Når eg var 9 år, bytta eg til gitar,med Jacob Wyrtz som lærer. Med han fekk eg muligheten til å lære ulike sjangrer, som klassisk, blues og jazz. Som elev på kulturskulen fekk eg store muligheter til å utvikle meg faglig, å spele i samspelsgrupper og delta på kulturskulens konserter og arrangementer, som "Vårsprett", huskonserter osv. I 5 år har eg spelt i bandet "Immature Avocados". Vi har vore på fleire oppdrag for kulturskulen, deltatt på UKM i 3 år på rad og kom til fylkesfinalen det siste året. Vi har spelt mange konserter på ungdomskulen og var husband på skuleavslutninga. Vi spelar coverlåter og lager eigen musikk. Etter eg fekk plass på Firda Vidaregåande har eg komt til eit miljø som passer meg veldig godt. Eg får mykje meir musikk i kvardagen min, og har dyktige lærerar som Tore Hovde og Carl Henrik Buschmann, som hjelper meg med å utvikle mine musikalske ferdigheter.

Drømmen

Min drøm er å bli profesjonell musiker. I første omgang ønsker eg å studere og få høg utdannelse i musikk. Eg finner inspirasjon i mine forbilder som Joe Bonamassa, Steve Lukather, Robben Ford og mange andre. Eg vil lære fra dei og skape min eigen stil og musikk seinare. Musikk er ekstremt viktig for meg. Eg drøymer at eg står på scena og rører folk med mi speling. Eg øver fleire timer for dagen og høyrer mykje på musikk, som alltid har vert som ein god venn for meg. Eg har trua på at den har ein positiv påvirkning på menneske. Det er endå ein grunn for at eg vil velge det som yrke. Eg ønsker å bli veldig god, slik at eg kan være en inspirasjon for andre.

For å få bedre lydkvalitet og lydbilde kjøper eg veldig masse gitarutstyr.Eg investerer mykje i bøker og kurs. Mitt siste prosjekt er å lage min eigen gitar og visst eg er heldig å vinne drømmestipendet, ville eg brukt midlene på det.

Kategori: Musikk

Sted: Førde, Sogn og Fjordane

Nominert: 2017

Medlemmer:

Kristian Prodan Stoianov (født 2000)
Gitarist

På nett:

Manhattan - cover
Never Give all Your Heart - Joe Bonamassa (Cover by Immature Avocados)

Bilder: