Sigrid Karlsvik Dugstad

Jeg heter Sigrid Karlsvik Dugstad er 18 år og kommer fra Horten. Jeg begynte å danse da jeg var fire år, og siden da har dansen vært høydepunktet i hverdagen min. Jeg startet med klassiske ballettklasser, men det tok ikke lang tid før jeg ønsket å utvide horisonten, så da jeg var seks startet jeg på jazz og contemporary i tillegg til ballettreningen. All dansetreningen har foregått på Extend Art of Dance i Tønsberg, hvor jeg stortrives. I 14 år har jeg tilbragt timevis i dansestudio og regner det i dag som mitt andre hjem. Jeg har vært utrolig heldig og fått uendelig med muligheter på Extend da jeg både har fått oppleve gleden ved å stå på scenen i ulike roller, og undervise andre barn. Som fire-åring sa jeg «Mamma, jeg vil begynne danse», og å starte på ballett er noe jeg aldri har angret på.

Da jeg var 11 år fikk jeg rollen som «lille Klara» i den kjente balletten «Nøtteknekkeren» og det var da jeg virkelig forsto hvor sterkt ønsket mitt om å kunne leve av dansen var. I tillegg til å danse «lille Klara» har jeg også blant annet danset roller som «Snehvit», «Sneprinsessen» i «Nøtteknekkeren», «den gode feen» i «Askepott» og «Heksen» i «Rapunzel» i ulike ballettoppsetninger. Jeg har også danset ulike soloer i danseskolens showforestilinger, er med i kompaniet «Jazzitude» og skal i april danse rollen som «Alice» i «Alice i eventyrland». Gjennom Extend har jeg vært heldig å få være med på forskjellige danseoppdrag og ulike workshops med kjente koreografer både i inn og utland.

Alt dette har rustet og inspirert meg til å jobbe enda hardere for å nå drømmen min om å bli utøvende danser. Jeg har i løpet av årene på Extend tatt 13 av 14 mulige eksamener i ballettsystemet Royal Academy of Dance, og jobber nå med den siste. Jeg ser på dansen som en enestående måte å uttrykke egne tanker og følelser på, eller til fortelle en historie på. Jeg brenner for denne kunstformen og er opptatt av å formidle dansekunst til publikum. Jeg er klar over hvor vanskelig det er å bli profesjonell danser, men ønsket om å kunne leve av dans som yrke har alltid vært så stort at jeg tidlig bestemte meg for at jeg ville satse alt. Jeg søker derfor for øyeblikket på ulike forstudium og høyskoleutdanninger i håp om å få hjelp til å nå mitt mål.

Drømmen

Drømmen min er å kunne danse på heltid. Jeg har som sagt et ønske om å kunne leve av dans som yrke, og jobbe på musikalscenen eller i et kompani. Det å stå på scenen gir meg utrolig mye glede og jeg vil veldig gjerne videreformidle denne gleden til et publikum. I tillegg til å være utøvende danser ser jeg også for meg at jeg kommer til å undervise i dans. Jeg har mye erfaring innenfor dette og vet det er noe jeg trives med. Jeg håper derfor jeg kan ta en utdanning i pedagogikk i tillegg til i dans slik at jeg etter hvert kan kombinere det å være danser med det å være dansepedagog.

Jeg står endelig på terskelen til å kunne vie hele min arbeidskapasitet til dansen, og fokusere fullt og helt på å nå mine mål. Jeg har et stort håp om å utvikle meg mest mulig, og ønsker derfor å reise på klasser og dansekurs i både inn- og utland. På den måten håper jeg å få se, lære og utvikle meg, slik at jeg senere kan videreformidle mine kunnskaper til andre og å være med på å inspirere unge dansere på den måten jeg selv har blitt inspirert av gode koreografer og rollemodeller. Jeg søker drømmestipendet for å øke sjansene og mulighetene til å utvikle meg. Jeg har et håp om å kunne tilegne meg mest mulig kunnskap i årene som kommer og vet at drømmestipendet vil være til stor hjelp.

Kategori: Dans

Sted: Horten, Vestfold og Telemark

Nominert: 2017

Nominerte:

Sigrid Karlsvik Dugstad (født 1998) Danser

På nett:

Dokumentasjon av ferdigheter

Bilder: