Emil Larsson

Som 6-åring hørte Emil på rapperen Eminem, og selv om han bare var en liten gutt, skjønte Emil at dette – dette skulle han drive med når han blir stor. I starten skrev han, som han selv sier det; tulletekster, men fra han var 12 år, ble ordene til en større helhet og små historier begynte å ta form.

Emil kommer fra Skellefteå og Arvidsjaur i Nord-Sverige, og flyttet til Mosjøen sammen med mamma vinteren 2013. Han er god i norsk, men skriver alle sine tekster på morsmålet svensk. Høsten 2015 ble han sangelev i Vefsn kulturskole med et helt klart mål: Han skulle utvikle seg musikalsk for å kunne fortelle tekstene sine i flere lag og nå ut til sine lyttere gjennom rap. Sangtimene i kulturskolen brukes både til å øve opp musikalitet, gehør og stemmeteknikk, samt til utvikling av Emil sine tekster.

Våren 2016 deltok Emil i UKM med rappen ”Real Talk”, og kom til regionsfinalen i Bodø. Han er en aktiv deltaker på alle kulturskolens konserter og forestillinger, stort sett da alltid med en ny tekst for hånden. I januar 2017 deltok han på den årlige ”Songskrivarkonserten” med rappen ”Finns det hopp” og han jobber nå hardt med nytt materiale fram mot UKM og Mosjøen Skolekorps´ ”Ungdom på scenen.” Emil ønsker å komme inn på musikklinja i Mosjøen høsten 2017, for å kunne utvikle seg til en hel artist.

Emil føler alt. Han er stadig på jakt etter historier, inspirasjonskilder, nye sammensetninger av ord, rim og rytme. Han ser mennesker og samfunnet, seg selv og andre og lar alt dette få plass i sine tekster. Emil skriver mange timer om dagen, og velger ofte bort både sosiale medier og andre aktiviteter for å vie seg helt og fullt til historiene han har i seg og rundt seg.

Emil er imponerende produktiv og hardtarbeidende. Han er samfunnsengasjert og politisk, hjertevarm og følelsesrik. Han har sine forbilder i mamma, Chance the Rapper, J. Cole, Kendrick Lamar, Petter, Erik Lundin og Ison. Han er uvanlig moden i sine observasjoner og uvanlig retningsorientert. Emil vil leve ut drømmen om å skrive tekster og historier. Han vil fortelle disse gjennom rap og han vil etterhvert lage beats og musikk selv. Han er opptatt av å skape en helhet, og forstår at han da må mestre flere ulike kunstneriske håndverk innen tekst, komposisjon og formidling. Emil mener at rap er et sterkt uttrykksmiddel som kan guide mennesker gjennom livet og gi håp og styrke

Drømmen

Drømmen min.

Emil Larsson, Vefsn Kulturskole

Alt begynte da jeg var 6 år. Rappen kom til meg som en gave fra Gud. Livet mitt hadde ikke vært det samme uten rappen. Den har funnets her for meg i alle vanskelige og alle lyse tider. Jeg har alltid brent for rap, det finnes ikke noe bedre.

Jeg har skrevet mine egne tekster siden jeg var 12 år, og jeg skriver nesten hver dag. På en bra uke, kan jeg bruke mellom 15-20 timer på å skrive, og jeg satser på at det skal økes stort når jeg er ferdig med 10. klasse.

Det er tre ting jeg vil presentere med tekstene mine, og det er positivitet, fred og kjærlighet. Jeg vil få folk til å se på livet som en velsignelse, uansett om det er harde tider. Jeg prøver å fortelle at man skal være fornøyd med det man har rundt seg, og ikke tenke så mye på hva andre har. At man skal være fornøyd meg seg selv, og elske livet. At man skal lande i virkeligheten og se alle viktige tingene i livet ditt, i stedet for drama og konflikter.

I framtiden ønsker jeg at folk ser meg som en profet som guider andre. En leder for en gruppe, som skal stå opp for rettighetene sine og vinne over det politiske systemet. Nå for tiden er nesten alle rappere like. De rapper om samme ting. Dop, kvinner og sex, men det gjør ikke jeg. Jeg snakker om livet, hendelser og deler historiene mine med andre folk for å senere styrke sjelen til mennesker.

For meg er det ikke viktig å bli superkjent. Jeg vil ikke få flere millioner i året som de fleste kjendisene. "Kjent" er ikke et ord i min verden, jeg sier at man "kjenner igjen hard jobb". Så når folk kjenner igjen min harde jobb, skal jeg ikke få et stort hode og tenke at jeg er bedre enn alle andre. Jeg skal leve i et normalt hus, og ha normal økonomi. Om jeg får mer penger enn hva jeg trenger, skal jeg donere de bort til individer som virkelig trenger det. Og jeg skal fortsette å ta bussen, gå på gatene og handle på butikkene for å vise at jeg ikke tror at jeg er mer verdt enn andre. Fordi jeg er og et menneske, en av Guds barn. Akkurat som alle andre. Så - jeg skal ha kontakt med mennesker for å føle hva folk føler, så jeg kan fortsette å skrive tekster som folk kan kjenne seg igjen i.

Jeg vil ikke være en artist som skal spille på fester og nattklubber. Jeg vil være en artist som finnes i øreproppene, i anlegget hjemme eller i bilen. Så en virkelig får til å høre tekstene mine, og male sine egne bilder av de.

Hvis jeg vinner Drømmestipendet skal jeg kjøpe en bra pc, sånn at jeg kan komponere mine egne beats. For jeg vil virkelig begynne å skape mine egne melodier, fordi da er alt fra meg. Da kommer alt - budskapet, sangen og teksten fra hjertet.

Takk.


Kategori: Skapende skriving

Sted: Vefsn, Nordland

Nominert: 2017

Medlemmer:

Emil Larsson (født 2001)
Tekstforfatter

På nett:

Han ser ut til å glømme
Video fra UKM Nordland fylke
"Finns det hopp" av Emil Larsson. Opptak fra Songskrivarkonserten 2017 i Mosjøen.

Bilder:

Mediafiler:

Tekster Emil Larsson