Jovnna Levi Joks Vars

Jovvna Levi er tidligere teaterelev i Tana kulturskole. Han er et multitalent som også komponerer hiphop-musikk med egne tekster både på samisk og engelsk. Vi ønsker å nominere han for hans store kunst-talent. Han arbeider for tiden timebasert i Tana kulturskole som teknikker på vår siste teateroppsetning.

Drømmen

Jeg heter Jovnna Levi Joks Vars, jeg er 18 år gammel og jeg kommer fra Tana. Jeg er en tegner, både på papir og digitalt. Jeg har tegnet hele mitt liv, siden jeg var liten har jeg mestret teknikken på hvordan man bruker en blyant. Jeg begynte å tegne anime karakterer og karikaturer, så nådde jeg et større nivå når jeg ble noen år eldre også begynte jeg med portretter. Alt det jeg kan med blyanten har jeg lært selv. Jeg har deltatt på noen tegnekurs timer men jeg følte at jeg ikke lærte noe så jeg sluttet.

Jeg ønsker at jeg kommer til å få glede av å lage kunst i all tid. Jeg ønsker at jeg kan leve av mitt eget arbeid, jeg vil tjene mine penger på min egen måte. Jeg avskyr ideen av å jobbe under noen andre, det er ikke min naturlige oppførsel. Jeg er veldig flink med portrett tegning, men jeg ønsker å lage politiske bilder i fremtiden, noe jeg kommer til å bli husket for. Jeg vil gå ned som en av de beste samiske kunstnere som noen gang har levd på kloden. Og det har jeg potensial til. Jeg vil at mine bilder skal henge på veggen i det samiske kunstner museet (som ikke eksisterer enda, men det skal jeg ordne). Mitt mål er å bli bedre enn den beste, det er min drøm.Kategori: Visuell kunst

Sted: Deatnu Tana, Finnmark

Nominert: 2017

Medlemmer:

Jovnna Levi Joks Vars (født 1998)
kunstner

På nett:

Instagram link

Bilder: