Malin Betten Kristoffersen og Ulvhild Hunstad Løwø, sirkus

Vi er to jenter på 17 og 16 år. Vi bor i Trondheim og har en brennende lidenskap for trenings- og kunstformen nysirkus. Vi går på sirkus gjennom kulturskolen og Nidaros Nysirkus. Vi startet på sirkus i 2010. Vi trener ca. 10 timer i uka, pluss noen treningshelger i tillegg. Vi trener hovedsakelig duo trapes (aerial trapeze) men vi trener også håndstående, akrobatikk, enhjulssykkel, flammekunster, teater, dans og mer i tillegg. En stor del av treningene er å være kreativ, samarbeide og evaluere det vi trener med. Vi er med på skapelsen av nysirkusmiljøet i Trondheim, og dette er det vi brenner for. 

Duo trapes er en disiplin innenfor luftakrobatikk der to personer bruker én trapes. Dette krever god teknikk, mye styrke og ikke minst meget godt samarbeid. Når man gjør duo trapes er det gjerne den ene som løfter mens den andre svinger, men dette kan bytte på. Den som løfter kalles catcher og den som svinger kalles flyer. 

Drømmen

Drømmen vår er å komme inn på det estetiska programmet på S:t Botvids gymnasium i Sverige nå til høsten, og deretter gå videre til sirkushøgskole eller bli sirkusartister på heltid. Vi har veldig lyst til kunne inspirere andre, vise hva vi er gode for og leve av nysirkus. Vi er klare for å gi alt for å oppnå drømmen vår. Drømmestipendet ville vært en flott sjanse til å klare å realisere drømmen om å bo og gå på skole i Sverige neste år. Med disse pengene kan vi kjøpe mat, utstyr og betale leie slik at vi klarer å bo og trene på skolen der. Å gå nysirkusprogrammet på S:t Botvids er en fantastisk mulighet for oss til å trene, lære mer og utvikle ferdighetene våre, og det er et stort steg på veien til å oppnå drømmen vår om å leve av sirkus. 

Kategori: Sirkus

Sted: Trondheim, Trøndelag

Nominert: 2017

Nominerte:

Malin Betten Kristoffersen (født 1999) duo trapes
Ulvhild Hunstad Løwø (født 2000) duo trapes

På nett:

Link (ingen tittel)
Trapesnummer fra "Cirquante Ungdom"
Trapesnummer fra "Sirkus Sheshrazad"

Bilder: