Ole Martin Rosvold Haugen

Jeg heter Ole Martin Rosvold Haugen, er 18 år, fra Stjørdal. Jeg spiller trompet og har vært elev i kulturskolen siden jeg var 5 år. Jeg lærte etter Suzukimetoden, ved å lytte og spille uten noter.

Jeg går nå mitt siste år på Ole Vig videregående skole, på musikk og dans. Helt siden jeg startet å spille trompet har jeg hatt Geir Lauvås som hovedinstrumentlærer. Han er også hovedinstrumentlæreren min på Ole Vig, der det er fokus på klassisk musikk og utviklingen av en varm og fin klang i instrumentet. I tillegg har jeg hatt undervisning i improvisasjon og jazz på jazzlinja i Trondheim utenfor skolen. Jeg spiller både klassisk og jazz.

 Ved siden av videregående er jeg med i MUST, Midtnorsk Ungdomsstorband, ett tilbud for unge jazztalenter i Midt-Norge. Her spiller jeg trompet og flugelhorn. Vi spiller egenkomponert musikk og har vært på flere turneer. I fjor spilte vi blant annet på Moldejazz og Jazzfest. Vi spilte også inn og slapp en plate som heter «New Beginnings». Det er musikk som er komponert av lederen vår, samt oss selv. Jeg er også fast vikar i SKA-frika, i tillegg til at jeg startet mitt eget band i fjor høst. Med mitt eget band har vi allerede fått mange spilleoppdrag, og vi spilte blant annet på Julejazz i desember 2017. Der spilte vi låter vi hadde coveret, samt egenprodusert musikk.

 Jeg har hatt mange spilleoppdrag både gjennom kulturskolen, musikklinja og privat opp igjennom årene. Jeg har en god del private oppdrag fremover. Både med SKA-frika og mitt eget band, samt Midtnorsk Ungdomsstorband. Jeg spiller to konserter på Jazzfest i Trondheim i Mai, og på Soddjazz i April og på Moldejazz til sommeren, i tillegg til mange flere private solistoppdrag.

Jeg jobber hardt fordi jeg tenker å søke på studieplass på jazzlinja på NTNU i Trondheim, musikkhøyskolen i Oslo, jazz, eller Leeds College Of Music, jazz, i England, etter videregående.

Musikk og mange timer med øving har blitt min livsstil og hverdag, og dette er noe jeg trives godt med og vil fortsette med. Jeg legger ned flere timer med øving hver dag og håper på å komme inn på en av disse skolene.

Drømmen

Min største drøm er å bli utøvende jazzmusiker. Jeg har en drøm om å treffe og å spille med noen av mine aller største idoler som Ole Edvard Antonsen, Mathias Eick, Nils Petter Molvær, Miles Davis, Chet Baker, Chris Botti og mange flere. Jeg har vært på flere konserter med noen av mine idoler og har allerede møtt og snakket med og hentet mye inspirasjon fra Ole Edvard og Nils Petter. Det har gitt meg enormt mye motivasjon til å øve flere timer hver dag. Når jeg hører disse musikerne setter det virkelig fart i drømmene mine, og inspirerer meg til mer øving.

I tillegg til alle de idolene jeg nevnte har jeg ett lokalt forbilde, og en god venn, Ola Lauvås. Han har jeg spilt mye sammen med og fått mye inspirasjon fra. Jeg var nylig i London sammen med ham og besøkte Eclipse Trumpets. Det har lenge vært en drøm for meg. Der fikk jeg prøvespilt og testet enormt mange og gode instrumenter. Jeg endte da opp med å kjøpe meg en ny trompet som jeg hadde spart lenge til. Det er også en "bonusdrøm" om jeg en dag skulle være så heldig å få en artistkontrakt med Eclipse Trumpets eller noen andre selskaper.

Jeg drømmer på litt lengre sikt om å etablere og lede et eget ensemble, som jeg håper kan turnere rundt omkring både i Norge og i utlandet. Min aller største drøm er å bli utøvende trompetist. Det er også et mål å lage egen musikk, noe jeg allerede har startet med.

Et delmål fram mot dette målet må være å kunne få undervise unge trompetister, og dele mine erfaringer og kunnskaper innen musikk, og å få barn og unge til å bli glad i musikk og finne glede i det å spille et instrument. Jeg håper å bli ett forbilde for mange unge trompetister og musikere, på samme måte som jeg har mine forbilder.

Jeg jobber hver dag med å finne min egen "sound" på instrumentet, og håper på å utvikle en klang som behager de som hører på. Det jeg ønsker å oppnå etter hvert innenfor musikken er å bli hørt og at andre henter inspirasjon fra mine metoder og måten jeg spiller og formidler musikken på.

En drøm jeg har er å reise til Boston i USA på konsert med Chris Botti, som er mitt største forbilde, og kanskje få mulighet til å møte han en gang i løpet av livet! Et annet sted jeg drømmer om å reise til en gang i livet er New Orleans, "jazzens vugge", for å oppleve ekte jazzmusikk live.

En annen drøm er å få muligheten til å få undervisningstimer med noen av mine største idoler og forbilder.

Musikk betyr mye for meg, det er og vil alltid være en stor del av livet mitt. Jeg har nå spilt trompet i 13 år, og mange flere skal det bli!

Jeg sender ved en link til en video der jeg spiller låten «Hem» av Mathias Eick, og en link til SoundCloud, der jeg har lagt ut tre lytteeksempler, både med mitt eget band og MUST, i tillegg til ett opptak av meg selv.

For meg er det veldig artig og motiverende å se utviklingen jeg har fra konsert til konsert. Jeg har tatt enorme steg siden i fjor og enda flere steg siden bare noen måneder siden. Dette er viktig for meg å kjenne, fordi det gir meg troen på at jeg kan oppnå det jeg øver for.

I desember i fjor ble jeg den heldige vinner av Odd Håves minnepris, en talentpris for unge jazzmusikere. Om jeg skulle være så heldig å vinne drømmestipendet, kommer jeg til å bruke pengene til videre utvikling på instrumentet mitt, og min videre musikkariere.

Kategori: Musikk

Sted: Stjørdal, Trøndelag

Nominert: 2018

Nominerte:

Ole Martin Rosvold Haugen (født 1999) Trompetist

På nett:

Tre låter feat. Ole Martin
Hem