Seven Stars

Seven stars er en gruppe med utspring i dansemiljøet i Nes og Flå kulturskole. Jentene har danset sammen siden barneskolen, og er nå i 1. klasse på videregående skole. Disse jentene har i flere år deltatt på flere dansepartier i kulturskolen, samtidig som de har lånt kulturskolens dansesal flittig for å jobbe med egne prosjekter. De siste to årene har de jobbet med dansepedagogen og koreografen Jimu Makurumbandi. Det har bl a resultert i at de har vært sendt videre til fylkesmønstringen i UKM både i 2015, 2016 og 2017. I 2017 ble de sendt videre til UKM landsmønstring i Sandnes, og deres opptreden der skaffet dem oppdrag som oppvarmere for publikum på MGP jr 2017.  Av andre lokale og regionale arrangementer har de bl a opptrådt på Fauskivalen i Hemsedal og under Kjerringtorget på Nesbyen. 

Drømmen

Dans for oss er der vi kan møtes for å ha det gøy, være oss selv, og jobbe hardt for å nå felles mål.  Det har alltid vært en utfordring for noen av oss å stå foran en forsamling å snakke, men å danse foran masse folk er aldri et problem. Det er fordi med dans glemmer vi tid og sted og lever oss inn i vår egen verden. Vi har to år igjen sammen på videregående skole og ønsker å ønsker å utvikle denne gruppen så mye som mulig i løpet av denne tiden, slik at vi har et høyt nok nivå til å få jobbe videre med dansen når vi flytter til nye steder. Det motiverer oss å bli lagt merke til og få nye utfordringer og oppdrag, men vi synes også det er moro å oppleve at vi motiverer og kan hjelpe de yngre danseelevene i kulturskolen.

Vi ønsker å utvikle oss som individer og sammen som gruppe. Vår nåværende danselærer kommer fra Zimbabwe, og har mulighet til å skaffe oss en opptreden på Harare International Festival of the  Arts (HIFA) i 2019. Vi har veldig lyst til å reise på denne festivalen sammen med ham for å utforske og oppleve nye dansekulturer.  Hvis vi er så heldige og vinner, vil det hjelpe oss stort med å nå denne drømmen.  

Kategori: Dans

Sted: Nes, Buskerud

Nominert: 2018

Medlemmer:

Ida Østenfor (født 2001)
Danser
Hedda Jorde Engen (født 2001)
Danser
Martine Engene Hovden (født 2001)
Danser
Hanne Gjestemoen (født 2001)
Danser
Agathe Nässelquist (født 2001)
Danser
Amalie Rød Knudsen (født 2001)
Danser

På nett:

Dream Koreografi: Jimu Makurumbandi, fra UKM landsmønstring 2017
Sven Stars fra danseforestilling Nes og Flå kulturskole