Veronica Nilsen

Mitt navn er Veronica Nilsen, jeg er 19 år og bor for tiden i Paris hvor jeg studerer dans. Min drøm er å fullføre en bachelor i Hip hop dans i Paris. Jeg studerer hovedsakelig hip hop dans men lærer alle de forskjellige disiplinene innen urban dans. Jeg lærer alt fra popping og locking, til dancehall, hip hop og house. I øyeblikket studerer jeg dans ved en skole som heter Flow Dance Academy. 

Jeg har danset hip hop dans siden jeg var 14 år og startet på kulturskolen. Etter den tid har jeg vært heldig og har kunne oppleve mye igjennom dansen. Jeg har opptredt på lokale oppsetninger, f:eks “Levva Livet” som hadde 30 utsolgte forestillinger. Jeg har jobbet en sommer i ett kompani i Karlstad. Jeg har danset på promoteringsvideoen til Stjernekamp 2016 for NRK. Jeg har selv vært så heldig å kunne lære bort dans til egne elever fra alderen 6-14 år, og holde dansekurs for flyktninger. Jeg har hatt flere opptredener, for blant annet NAV, Steinkjerfestivalen, Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag, fylkeskommunen og mange fler. Jeg har hatt workshops rundt i Norge, og hadde også flere workshops i Istanbul og Ankara denne sommeren. Jeg har fått oppleve masse spennende i Paris, hvor jeg også har vunnet to konkurranser. Jeg vant to ganger en konkurranse som heter “One Shot to Kill” på ett av de største dansestudioene i Paris som heter Studio MRG.

Vi ser vedlagt en video som er laget, danset og regissert av Veronica, samt en video hvor hun danser sammen med en kjent koreograf ved navn Greg Cophy i Paris. Han har også koreografert dansen.

Du finner mer info om Veronica her: Facebook.com/verukkadance

Drømmen

Min største drøm er å jobbe heltid som utøvende danser og pedagog. Jeg ønsker å reise rundt i verden og oppleve dansen på så mange måter som mulig. Neste år er min drøm å fortsette og kunne studere dans i Paris, men ved en av verdens beste skoler som heter Juste Debout. Den er ikke bare en av verdens mest annerkjente skoler innenfor urban dans, det er også en av verdens største hip hop konkurranser som årlig bringer inn over 30 000 tilskuere fra hele verden til finalen i Paris. Det er til nå ingen norske som har fullført alle tre årene ved denne skolen. Jeg drømmer om og planlegger å være den første.

I den urbane danseverdenen er dette ett av de beste diplomene man kan ha i Europa, og man er nærmere garantert en plass i danseverdenen om man har klart å tilegne seg denne. Det er ekstremt stor konkurranse om plassene, og kun de beste av de beste får lov til å gjennomføre alle de tre årene. Skulle jeg være så heldig å bli valgt ut til å gjennomføre dette løpet igjennom auditionen i April kommer det til å bli vanskelig å finansiere alle de tre årene. Dette studiet er dessverre ikke støttet av Lånekassen enda. Hadde jeg vunnet drømmestipendet hadde jeg uten tvil vært ett skritt nærmere å fullføre drømmen min. Jeg hadde vært evig takknemlig for økonomisk støtte da verken det å bo i Paris eller skolen er billig når alt betales fra egen lomme. Jeg takker for deres vurdering!

Kategori: Dans

Sted: Steinkjer, Trøndelag

Nominert: 2018

Nominerte:

Veronica Sobieski Nilsen (født 1998) Dans - Hip hop

På nett:

Veronica Nilsen - Selvkomponert
Dans med Veronica og Greg Cophy som har koreografert denne