Liam Reynolds

Liam og hans familie kommer fra et liten gruveby i Kirkcaldy, som ligger i Skottland. De flyttet til Norge da Liam var 4 år. 

Han fikk et liten piano da han var 7, og etter en kort stund senere begynte han å øve piano med musikklærer. Han fant at han kunne fordype seg i musikk som et måte å uttrykke seg selv på. Da familien gikk gjennom vanskelige tider, brukte Liam pianoet for å ha noe annet å fokusere på. Han kunne øve en melodi og improvisere, og endret det etter hvordan han følte seg. Han begynte å motta forespørsler om å spille for publikum, og begynte å spille på scenen og i musikalske produksjoner.

For å få variasjon har han også begynt å produsere musikk med hjelp av ulike programmer.

Drømmen

Jeg ble født i en familie som elsker musikk, og har elsket musikk hele livet mitt. Når jeg var ung hørte jeg på flere orkester som "O Mio Babbino Caro" av Giacomo Puccini, og har vært hekta på musikk siden da. Jeg fikk en liten piano da jeg var 7, og etter en kort stund senere begynte jeg piano trening med musikklæreren min.

Med bare et instrument, var det ikke noe variasjon, jeg begynte å søke etter nye måter å uttrykk meg selv på, og der fant jeg Musikk Produksjon, eller å være mer spesifikk, et lydprogram (En "DAW" som heter FL Studio 12) som jeg kunne bruke sammen med pianoet. Jeg fant at jeg kunne være mer kreativ med programmet, og det åpnet et helt ny verden av muligheter.
 Jeg begynte å experimente med forskjellige programmer innenfor selve lydprogrammet. Jeg begynte da å lage innspillinger ved hjelp av en blanding av forskjellige programmer som Serum (Et Synthesizer), Pianoteq (Et virtuel piano), Kontakt 5 (Virtuelle orkester instrumenter) og Guitar Rig. 
Jeg kunne redigere lydutgangene dra disse programmene for å produsere forskjellige lyder for å lage musikk. Jeg fant min egen stil, en blanding av tradisjonell og kunstige instrumenter og lyder.  For øyeblikket lager jeg sanger og legger det ut på nettsiden "Soundcloud", under navnet "rain". Min inspirasjon kommer fra en rekke av forskjellige kilder og artister som f.eks. "Sakuraburst", et musikk produsent på Soundcloud; og filmer som "Interstellar", TV-serier og natur. 

Jeg vil lage noe annerledes, noe unikt; med mye mening og følelse. Jeg vil lage musikk som kan inspirere folk og fortelle et unik historie, eller forsterke en eksisterende historie, ved å bruke et miks av tradisjonelle, og kunstige instrumenter og lyder. Drømmen min er å samarbeide, både med nye og gamle bander, og med kjente filmprodusenter og historieforfattere i musikk linjen. Jeg vil del min kunnskap innenfor musikk og lyd teknologi med andre slik at de kan nyte musikk like mye som jeg gjør.  Men før jeg kan gjøre dette, må jeg studere. Først av alt, etter jeg har gått på musikk linjen i Bodø, ønsker jeg å studere musikk produksjon og lyd teknikk i London eller Tyskland, eller å fullføre et internship. Det blir trangt å komme seg inn i slike universiteter, men jeg håper jeg får lært nok i Videregående at jeg har et stor nok sjanse å komme meg inn. Jeg ønsker å forfølge mine drømmer nå, slik at jeg kan lære så mye jeg kan og finpusse mine musikalske ferdigheter. Jeg håper ved å gjøre dette får jeg sjansen til å jobbe med legendariske produsenter I fremtiden, så jeg kan være tryggere i min musikalske ferdigheter, og at jeg kan være tryggere med å dele musikken min med andre. Dette er min drøm.  

Kategori: Musikk

Sted: Gildeskål, Nordland

Nominert: 2018

Medlemmer:

Liam Reynolds (født 2002)
Pianist/produsent

På nett:

Fractured prospect
Liams Soundcloudprofil
Liam på piano