Anna Golmen

Heisann, jeg heter Anna Golmen, jeg er 16 år og bor for øyeblikket i Kristiansund.

Jeg har alltid vært glad i musikk. Jeg startet med å spille piano hjemme da jeg var rundt 8-9 år. Etterhvert ble jeg mer og mer glad i rock og tyngre sjangrer, og pianoet ble byttet ut med el-gitar. Jeg startet å spille gitar på kulturskolen, men jeg byttet fort over til bass.

En gang hadde vi en vikar på kulturskolen som er bassist, og i pausen viste han meg "Wrathchild" av Iron Maiden. Han sa at hvis jeg noen gang fikk til den sangen på bass, så kom han til å slutte å spille selv. Jeg begynte selvfølgelig å prøve litt på sangen, og det var vel sånn jeg bestemte meg.

Nå går jeg på musikklinja med bass som hovedinstrument og piano som bi-instrument. Jeg spiller også mye kontrabass utenfor skolen, og nå får jeg privattimer av kontrabassisten i operaorkesteret i Kristiansund (dette koster mer enn studentbudsjettet mitt har råd til, så om jeg er så heldig å få Drømmestipendet kommer det til å brukes til blant annet dette).

Drømmen

Drømmen min er å få spille mest mulig, og vise folk at jenter også kan spille rock og hvilke som helst andre sjangrer.

Etter at vi hadde spilt på UKM-fylkesmønstringen i fjor sa den ene scenearbeideren bak scenen til meg: "Oi, æ visst itj at jenta kunn å spill rock!?". Det er ikke første gangen jeg har fått høre hvor gøy det er at jeg, som jente, liker å spille hardrock, metal, kontrabass osv.

Og sånn bortsett ifra det da, er drømmen min å enten ta over for Steve Harris, bassisten i Iron Maiden, eller basslæreren min på skolen. Eller generelt satse på en karriere som bassist i et band eller basslærer.

Nå i høst har jeg vært vikar i valgfaget «Sal og scene» på Atlanten ungdomsskole, hvor jeg fikk undervise elevene som skulle lære seg å spille bass. Dette var noe jeg synes var utrolig gøy og ønsker å fortsette med, men gjerne på et litt høyere nivå. For eksempel lærer på videregående skole eller en kulturskole i en større by.