Henrik Aarnes

Drømmen min er å stå på noen av verdens største scener mens jeg dirigerer et av de beste orkestrene i verden. Jeg ønsker å formidle musikken videre til et publikum og føre dem gjennom en ny verden av toner og klanger. Jeg vil åpne dører for de som hører på og vise hva slags fantastiske muligheter musikken har og hvor få begrensninger det er. Den store drømmen min er å stå på scenen i Royal Albert Hall og dirigere under BBC Proms. Jeg ønsker å få en fast dirigentjobb i et av de beste orkestrene som finnes i verden. For meg er det musikken som står i fokus, ikke penger eller berømmelse.


Drømmen

Drømmen

Drømmen min er å stå på noen av verdens største scener mens jeg dirigerer et av de beste orkestrene i verden. Jeg ønsker å formidle musikken videre til et publikum og føre dem gjennom en ny verden av toner og klanger. Jeg vil åpne dører for de som hører på og vise hva slags fantastiske muligheter musikken har og hvor få begrensninger det er. Jeg vil stå på scenen i Royal Albert Hall og dirigere under BBC Proms. Jeg ønsker å få en fast dirigentjobb i et av de beste orkestrene som finnes i verden. For meg er det musikken som står i fokus, ikke penger eller berømmelse.

En av mine store forbilder er Gustavo Dudamel og Sir Simon Rattle. Dette er to fantastiske dirigenter som ikke kan beskrives godt nok med ord. Dersom jeg vinner Drømmestipendet, så vil dette gå til mesterklasser med disse to dirigentene. Jeg vil også bruke stipendet på partiturer som er ekstremt viktig med tanke på at dette er «oppskriften» til musikken. Midlene vil også gå til å reise verden rundt for å se andre store dirigenter og ta erfaring fra dette, spesielt i Wien og Berlin hvor vi har to av verdens beste orkestre. USA har også ekstremt mange gode orkestre hvor jeg også har en drøm om å få dirigere Filmmusikk på scenen i New York Philharmonic. Drømmestipendet vil også komme godt med til utdanning, hvor jeg drømmer om å studere bachelor i dirigering på Norges Musikkhøgskole under selveste Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Jeg drømmer om å spre musikk via taktstokken, og vil derfor bruke Drømmestipendet til akkurat dette.

Jeg drømmer om å spre musikk via taktstokken, og vil derfor bruke Drømmestipendet til akkurat dette fordi dirigentstaven er min tryllestav innenfor musikkens magiske verden.