Iselin Leine

Mitt navn er Iselin Leine. Jeg er 15 år og er fra Bødalen i Røyken Kommune. Jeg søker herved på Drømmestipendet 2018. Jeg har en drøm!

Jeg har gått på Kulturskolen siden jeg var 2. klassing og er veldig aktiv der som sanger og skuespiller. Kulturskolen inspirerte meg til å bli låtskriver og jeg begynte derfor å spille piano også. Jeg har hatt mange spillejobber som Kulturskolen eller deres ansatte har formidlet og har gjennom dem f.eks vært med å opptre på Factory Light Festival i 2 år nå. Jeg har vært med på UKM 4 ganger. I 2016 og i fjor var jeg også med til Fylkesfestivalen og stilte som ambassadør for å fremsnakke UKM som en arena for ungdom med noe de vil vise på en scene eller i en utstilling. I fjor kom jeg videre med musikk og film. Jeg fremsnakker generelt Kulturskolen og mener de har gjort utrolig mye for meg. Mao driver jeg både med klassisk sang, musikal, teater og pop musikk, låtskrivning og musikkproduksjon.

Gjennom UKM Røyken har jeg ved flere anledninger vært med på låtskriverkurs og i høst var jeg på låtskriverkurs i UKM Buskerud sin regi. På kurset i høst, sa kursholderen at jeg er for kreativ. At de fleste ikke klarer å skrive to gode låter en gang, men at jeg har mange med hit potensiale. Jeg er en ydmyk person, så det var for meg helt utrolig å høre. Det ga meg lyst til å fortsette veien jeg er på nå.

Jeg har også tidligere vært med i Røyken Pike- og Ungdomskor. Jeg spilte dessuten hovedrollen i Kulturskolens oppsetning Alice i eventyrland og har siden den gang spilt mindre roller frem til nå da jeg skal spille tittelrollen Pocahontas. Gjennom sang opplæringen på kulturskolen har jeg representert Buskerud i den klassiske sangkonkurransen Midgard konkurransen 2016, og jeg har vært med som solist på Barnas konserthus serie i Konserthuset i Oslo. Jeg har også vært solist under Operafestivalen i Vollen. Gjennom pikekoret representerte vi Norge på en internasjonal korkonkurranse i Italia i 2016 der vi vant sølv.

På fritiden da jeg ikke er på Kulturskolen, skriver jeg låter som jeg spiller inn selv i et hobby studio på mitt jenterom. Egentlig bruker jeg all min tid der føles det som. Sjangere jeg spesialiserer meg på nå er indie og ulike former for pop. F.eks visepop og electropop. Jeg er allsidig og ønsker å fortsette å være det. Jeg kaller meg også låtskriver eller singer songwriter.

VEIEN VIDERE

Jeg håper å komme inn på Oslo By Steinerskole med laptop som hovedinstrument, altså på musikklinjen der. Det er en privat skole, så jeg trenger penger for å kunne betale skolepenger. Videre skal jeg kjøpe meg skikkelig utstyr til innspilling hjemme da jeg kun spiller inn med telefon nå. Jeg trenger en mac blant annet med tilhørende software. Studiomikrofon har jeg allerede, men den trenger en oppgradering. Jeg trenger også kursing innen musikkproduksjon og pianotimer.

Min vei videre er også til utgivelser på spotify og produksjon av musikkvideo sammen med mine samarbeidspartnere Fredric Pose (Sverige) og Marius Bjørnson (Norge). De er begge voksne profesjonelle musikkprodusenter og filmprodusenter, og jeg lærer mye av dem. Slik er jeg allerede på vei inn i musikkbransjen i Norge og Sverige. Jeg er blant annet bidragsyter på en utgivelse som kom på spotify 15. desember 2017 som er produsert av Fredric Pose. Låta heter «I could» og kan søkes opp. Sammen med Fredric har jeg også formet en indie duo som heter «Nobody talks» og vi gir ut låta «Lying» snart. De viser også interesse for å lansere meg som soloartist allerede selv om jeg bare er 15 år, men jeg mangler økonomien til å gå i studio og få ferdigprodusert noen låter.

Jeg synes det er vanskelig å finne talentprogram når det angår teater og pop musikk, men ser de har det på klassisk musikk. Her klarer heller ikke mine lærere ved kulturskolen å svare meg annet enn at jeg trenger en produsent nå. I mellom tiden har jeg så mye på hjertet at jeg har skrevet over 200 sanger og lagt ut de beste ut på soundcloud og/eller youtube. Jeg legger ved linker. Jeg skulle gjerne perfeksjonert min Youtube kanal, men mangler også der nok kunnskap om filming dessverre. Dette kan filmskaperen jeg har fått kontakt med også hjelpe meg med, men jeg vil også gå diverse filmkurs i fremtiden.


Drømmen

MIN DRØM Jeg drømmer om å bli live soloartist, være bidragsyter på utgivelser, gis ut som soloartist og bli musikkprodusent, samt få nok kunnskaper innen film til å lage gode filmopplevelser med musikk i fokus. Siden jeg har mye skuespillererfaring ser jeg for meg en fremtid på scenen, i studio og på skjermen. Jeg vil utvikle meg! Jeg vil gi! Jeg drømmer om å få hjelp til å produsere og gi ut noen av låtene mine. Sånn som det er nå, er det litt ensomt. Jeg trenger en godt produsert demo og jeg trenger å kunne betale mine samarbeidspartnere, som har sånn tro på meg. Jeg setter veldig pris på at de viser sånn interesse for meg som artist og jeg drømmer om å ha råd til å sette de samarbeidene bedre i gang. Jeg angrer derfor litt på at jeg ikke tidligere har sett på dette som en jobb slik at jeg kunne spart opp midler til å realisere drømmene mine. Jeg har så mye på hjertet. Jeg drømmer om å nå ut med det til flere og gi mange mennesker gode musikkopplever, tekstopplevelser og filmopplevelser. I en verden der avstanden mellom mennesker vokser, trenger vi kunsten til å samle oss og minne oss på hva som er viktig. Stemningen på en festival eller en konsert f.eks er helt unik. Den vil jeg bidra til. Kanskje hjelper det til gode møter mellom mennesker som ellers ikke ville truffet hverandre. Håpet er å bli en av Norges største artister innen min sjanger. Jeg har en drøm om å inspirere flere jenter til å innta musikkbransjen også på produksjonssiden. Til å ta grep om sitt liv og vise at de kan. Jeg har driven og drømmen!

Kategori: Musikk

Sted: Røyken, Buskerud

Nominert: 2018

Medlemmer:

Iselin Leine (født 2001)
Musiker-sanger-komponist

På nett:

Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)
Link (ingen tittel)

Bilder: