Linn Isabel Eielsen

Linn Isabel Eielsen er 17 år og går i 2. klasse på Skeisvang videregående skole i Haugesund. Hun skriver låter, komponerer, tegner, skiver dikt m.m. Instrumentene hun er mest glad i er piano, gitar og klarinett. Sjangeren i hennes egne komposisjoner ligger i et krysspunkt mellom spokenword, visesang og pop, med fokus på tekstformidling. 

Hun  søker i kategorien "annet" fordi hun ønsker å vise sin allsidighet som ung kunstner. Hun er en person som tydelig ønsker å satse på sine kunstneriske interesser, og hun har lagt ved mye dokumentasjon som viser et stort talent talent for musikk, tegning, skapende skriving  m.m. 

---

Jeg heter Linn Isabel Eielsen, jeg er 17 år og går 2. klasse på musikklinjen ved Skeisvang videregående skole. I tillegg til å være musiker og låtskriver, er jeg kunstner, skuespiller, forfatter og illustratør. Jeg har 80 ferdigskrevne sanger og spiller piano, klarinett og gitar, i tillegg til at jeg synger selv. Teater, musikk og tegning har jeg holdt på med siden 2013, men spesielt de to siste årene har vært begivenhetsrike.

I 2016 vant jeg andreplassen i de to lokale mesterskapene i pop&rock, samt en første plass i Hemmingstad Musikkappløp. Etter dette gikk jeg videre i UKM til landsmønstringen med en egenskrevet monolog, og dette førte videre til at jeg fikk opptre på Vise&Lyrikkfestivalen i Haugesund. Jeg startet opp tegneserien L-innsikt på høsten, i oktober. 2017 har vært enda travlere, og jeg har reist rundt og holdt foredrag med Haugesund Ungdomsråd om psykisk helse hvor jeg illustrerte powerpointen og skrev store deler av manuskriptet. Jeg kom videre til landsmønstringen i UKM igjen, denne gang med en annen monolog. I november vant jeg et mesterskap i slampoesi og ble kåret Vestlandsmester.

I Norgesmesterskapet kom jeg på en tredjeplass. En snau måned etter Vestlandsmesterskapet var det tilbake til Stavanger, men denne gangen for å spille musikk på Vise&poesifestivalen der. En lengre stripe fra tegneserien min L-innsikt ble publisert og kom i trykk i Aftenposten den 3. desember, og så varmet jeg opp for Vamp den 8. og 9. desember. I tillegg har jeg hatt mange små tegneoppdrag med logoer og visittkort, og jeg jobber med to barnebokprosjekter. Jeg har også det siste halvåret blitt tatt opp i det lokale talentprogrammet ’Nye bølger,’ og kommet med i kulturleverandøren Yesman sitt arkiv for artister, etter en audition. Høsthalvåret 2017 var jeg i Telemark, Stavanger, Tysvær, Karmøy, Oslo, og Trondheim i ulike kulturelle sammenhenger.

Kanskje dere er interesserte i hvem jeg er og hvorfor jeg lager det jeg lager, og hvis jeg finner ut av det skal jeg fortelle dere det. Kanskje det er mitt tenåringsopprør siden mamma helst vil jeg skal ta en pause og fokusere på å få tatt det sertifikatet. Jeg er forresten egentlig mye festligere enn hvordan denne søknaden presenterer meg, men jeg håper dere ser det i vedleggene mine.

For bare tre år siden var det utenkelig at jeg skulle gjøre noen av disse tingene. Jeg hadde en kraftig sceneskrekk og turte ikke å synge eller gjøre stort foran folk. Jeg var nervøs, redd og sjenert. Plutselig er jeg gått fra å være en passiv publikummer til å bli en aktiv utøver og artist. Dette er en overgang jeg fortsatt sliter med å tilpasse meg etter, og det går fort i svingene. Året som ligger foran meg nå er skremmende, men jeg er samtidig spent på hva som skjer.

Drømmen

Jeg vil bli ferdig med videregående. Jeg vil ha tegneserien min oversatt til femten språk og reise rundt i alle land og se verden. Jeg vil få en katt, og ta den med på eventyr. I bånd, kanskje. Jeg vil kjøre til Nederland, og så vil jeg skrive bok. Kanskje om Nederland, men mest sannsynlig om noe annet. Jeg vil produsere musikk og skrive sanger for andre, og jeg vil opptre med monologer og illustrere barnebøker. Jeg vil starte opp en blogg hvor jeg kan skrive og fortelle om opplevelser på konserter og turer, og gi tips jeg skulle ønske folk ga meg. Jeg vil ha ingen dager like, og jeg vil være fri til å jobbe med hva enn det er som dukker opp. En stor drøm er å spille inn et album som viser hvordan alle kunstformene passer sammen. Jeg vil bruke kunstfeltene til å styrke hverandre, og påvirke andre.

Hvis jeg er så heldig å få drømmestipendet vil det være motiverende, og pengene vil gå til å komme meg i studio med bandet mitt. Jeg har allerede spart opp en del penger, men stipendet ville gitt oss mer tid til å ferdigstille prosjektet i studio. Her skal jeg lage et album som samler alle de forskjellige kunstformene jeg driver med. Det skal være monologer, sanger, dikt, noveller, og jeg skal lage og designe cover og booklet selv, muligens med andre. Bandet består av meg på piano og vokal, med en el-gitarist (Markus Aarøy Vikse som mottok stipendet i fjor i sirkuskategorien) og cellisten Roxana Soliman. "

Kategori: Annet

Sted: Haugesund, Rogaland

Nominert: 2018

Nominerte:

Linn Isabel Eielsen (født 2000) Musiker, komponist, illustratør, dikter m.m.

På nett:

Tegneserie 1
Tegneserie 2
Tegneserie 3
Musikk
Teater/dikt 1
Teater/dikt 2
Teater/dikt 3

Mediafiler:

Tegneserie
Musikk
Teater
Visuell kunst
Skapende skriving
Annet 2
Annet 1