Ramona Fossly

Jeg er Ramona Fossly, 18 år fra Hovet i Hallingdal. Det meste av fritiden min blir brukt på musikk, både som lytter og utøvende. Jeg er elev ved Hol kulturskole der jeg har tatt slagverktimer og band siden 2012. Slagverk er hovedinstrumentet mitt. Jeg bruker også tid på å utvikle ferdigheter på instrumenter som gitar, mandolin, ukulele og banjo. Piano, trekkspill og klokkespill blir også hyppig brukt. Det siste året har jeg brukt tid på å utvikle teoretiske ferdigheter i hørelære og også begynt å plukke/lage akkordprogresjoner. Dette ser jeg frem til å lære mer om til høsten, da begynner jeg på Musikkfolkehøgskolen Viken.

For meg handler musikk om å bygge opp en helhet og finne hva jeg kan bidra med i et lydbilde. Derfor velger jeg gjerne instrument etter behov og ønsket uttrykk. Slik lærer jeg meg stadig nye instrumenter og spillestiler. Dette får jeg utviklet gjennom ulike produksjoner i Hallingdal, både som frivillig på kommunale arrangementer som den årlige julekonserten, som musikksjef for produksjonen på UKM Hol, et stort arrangement med 100 deltagere, der jeg er ansvarlig for husbandet med 15 musikere og 30 sanger. Jeg bistår også organisten i kirken i Hol i diverse sammenhenger og som innleid musiker på både musikaler, kabareter og plateinnspillinger - sist aktuell som kapellmester på Hallingrussen sin russerevy, RUSSEN GRIP INN. Av mer faste ting kan det nevnes at jeg er trommis i bandet Priceless og multiinstrumentalist og korist i Sunniva Fossly og Dei Behagelige som holder konserter med jevne mellomrom.

I det siste har jeg undervist musikkinteresserte barn og ungdom gjennom en liten stilling i avdelingen for barn og unge i kommunen. Her driver jeg både en-til-en-undervisning og undervisning av band. Dette for å utvikle nye talenter i Hol kommune og skape grobunn for øvingsglede. Da gjelder det å kunne formidle sin kunnskap om ulike instrumenter samt å være en engasjerende formidler. Dette ser jeg på som svært givende både for meg og elevene.

Drømmen

Jeg tar sikte på å spille med de store. Jeg drømmer om å lage ny musikk, medvirke i studio og reise land og strand i nightliner. Det råeste ville vært å spille trommer for Larkin Poe. Et naturlig steg på vegen er da å ta høyere utdanning innenfor musikk, aller helst på NMH. Neste år skal jeg gå Jazz, Pop, Rock-linja på Musikkfolkehøgskolen Viken, der de blant annet reiser på turné. Det livet gleder jeg meg helt enormt til å teste! På kort sikt drømmer jeg om å reise på en av mesterklassene til Benny Greb, et stort forbilde for meg. Til dette trengs ressurser, noe Drømmestipendet kunne hjulpet meg på god vei med. Når det er sagt er drømmen min i stadig utvikling, særlig når jeg får nye impulser fra konserter og musikkfestivaler. Å se hvordan profesjonelle utøvere holder konserter, både med tanke på instrumentering og formidling, er noe som fascinerer meg voldsomt. Musikk blir bare større og større!

Jeg drømmer om å fortsette med å inspirere og hjelpe fram unge musikerspirer, kanskje spesielt i hjemkommunen. Fremtidsutsiktene for det er i dag gode. Selv om jeg snart flytter ut av kommunen, så vet jeg at jeg og musikkmiljøet hjemme vil holde kontakten. For å fortsette å utvikle ferdighetene og bredden min ønsker jeg også å kjøpe nye instrumenter og utstyr. Det neste på lista er dobro og effektpedaler til el-gitaren min. Drømmestipendet ville gitt meg litt ekstra vind i seila på vei mot en ukjent horisont fylt med trioler, taktskifter og tettpakkede turnéer.

Kategori: Musikk

Sted: Hol, Buskerud

Nominert: 2018

Medlemmer:

Ramona Fossly (født 1999)
Musiker

På nett:

UKM-festivalen 2016
Kling no klokka
Sammendrag div. prosjekter