Thomas Mostue Berdal

Hei! Jeg heter Thomas, kommer fra Snillfjord i Trøndelag, og er 17 år.

Jeg går 2. året på musikklinja ved Orkdal VGS, der jeg har elgitar som hovedinstrument. Jeg spiller også andre instrumenter som trommer, bassgitar, klassisk gitar og piano. Jeg har også spilt kontrabass ved en anledning gjennom skolen.

Jeg begynte på kulturskolen i kommunen på gitar da jeg var sju år gammel og har altså spilt gitar i over ti år. Etter å ha vært med i kulturskolen i en liten periode har jeg for det meste vært selvlært og lært mye på nettet og ved å høre på musikk. Det er først nå når jeg har begynt på musikklinja at jeg har begynt å få profesjonell undervisning i instrumentet mitt.

Jeg prøver stadig å utforske nye ting som vil utfordre meg som musiker og ved annet musikkrelatert. Jeg har lært meg mange instrumenter og mange sjangere. På skolen, og privat har jeg vært innom alt ifra: rock, jazz, klassisk, metal, blues og mye annet. Jeg er glad for at jeg på skolen har mulighet til å spille med mange forskjellige folk og mange forskjellige sjangere.

Jeg er med i et band som heter Innocent som jeg var med å starte da jeg gikk på barneskolen. Vi spiller konserter med både coverlåter og egne sanger, vi har også kommet til fylkesfinalen i UKM fem ganger. Jeg har også kommet til fylkesfinalen individuelt en gang.

I kjelleren hjemme har jeg igjennom årene satt sammen et hjemmestudio der jeg hver dag eksperimenterer med innspilling og mixing av musikk. Det er også her jeg og bandet øver og lager sanger. Vi har også spilt inn sangen vår «Aljt går så trægt» her, der jeg har mikset sangen, og den ligger nå ut på Spotify.

Drømmen

Jeg er også veldig interessert i å lære om hvordan musikk og forskjellige musikalske instrumenter fungerer, og jeg lærer hver dag mye forskjellig om gitar og andre instrumenter. Jeg har også laget meg en egen gitar for noen år siden, som jeg ble veldig fornøyd med. Fikk en gang et piano som var noe dårlig forfatning, jeg demonterte det for å finne ut hvordan det fungerte, stemte det og satte det sammen igjen.

Drømmen min er å bli den beste musikeren som jeg kan bli. Jeg ønsker å lære meg et så vidt spekter som jeg kan innen gitarspilling, musikk, låtskring og bli en så allsidig musiker som mulig. Jeg drømmer virkelig om å kunne leve av musikk når jeg blir eldre, selv om det ikke nødvendigvis blir som fulltidsmusiker. Det hadde vært stort for meg å få en jobb innen musikk som for eksempel lydmann eller lydtekniker.

Jeg ønsker å stå på en scene og underholde folk samt komponere, spille inn, mikse, legge ut sanger som folk kan bli underholdt av. Etter hvert bli et forbilde for flere som ønsker å drive med musikk.

Kategori: Musikk

Sted: Tidligere Snillfjord, Trøndelag

Nominert: 2019

Nominerte:

Thomas Mostue Berdal (født 2001)

På nett:

8 String Slap
Always with me always with you
Flight Of The Bumblebee
Aljt går så trægt
Cellosuite no 1 (Bach)