Ole Magnus Storflor

Jeg heter Ole Magnus og går mitt andre halvår på musikklinjen på Vågen VGS i Sandnes, er 16 år og har spilt gitar siden jeg var ni år.


Jeg har gått på Sandnes kulturskole i ca. fem år (går fortsatt den dag i dag), hvor jeg har vært så heldig å ha flere fantastiske lærere.

I et par år har jeg nå deltatt i Unge Talenter Bjergsted jazz (Utb), et talentutviklingsprogram for unge musikere. Her har jeg fått super undervisning, fått lov til å spille med andre unge, og har via Utb fått delta på workshoper med svært anerkjente jazzmusikere; Chris Potter og Mike Stern for å nevne noen. Utb arrangerer også konserter, og vi spiller stadig på spilleoppdrag. Hvert år spiller vi på MaiJazz-festivalen. Jeg har helt klart utviklet meg mye i Utb-programmet, og jeg er takknemlig for det.

Jeg er fast gitarist i Sandnes og Stavanger ungdomsstorband. Her spiller vi variert storbandmusikk


Det har alltid vært musikk rundt meg i familien. Flere av familiemedlemmene mine driver med musikk. Allerede som fire-åring deltok jeg i det lokale barnegospelkoret, og etter det har det blitt mer og mer musikk.


Drømmen

Min drøm er å utvikle meg selv, og å bli så god som mulig på gitaren min. Drømmen er å kunne spille med jazzmusikere som er på et høyt nasjonalt nivå, og kanskje til og med en dag på et internasjonalt nivå.

En av tingene som er best og mest motiverende med musikken, er å se at man har framgang både individuelt og som gruppe. Selvfølgelig er det gøy å bli bedre selv, men det å se at gruppa blir bedre for hver øving som går, hver konsert vi spiller, enten om det er storband eller i mindre ensembler, gjør meg glad. Da får jeg lyst til å øve mer.

Min drøm er å kunne utvikle meg selv og andre rundt meg, og kjenne på gleden musikken gir så ofte som jeg kan.

En annen drøm jeg har er å reise til New York og ta timer med den anerkjente jazzgitaristen, og en av mine forbilder, Peter Bernstein. Jeg er sikker på at en slik opplevelse ikke bare vil åpne nye dører i spillingen min, men også i inspirasjonen min. Det vil hjelpe med å dytte meg et skritt nærmere drømmen. Når jeg er i New York vil jeg også gå på mange konserter og få gode og inspirerende konsertopplevelser. Selv om dette stipendet ikke klarer å dekke alle kostnadene som en slik opplevelse krever, vil pengene, dersom jeg er så heldig å vinne, dekke noe av dette.