Ida Gløtheim Rambraut

Om meg.

Mitt navn er Ida, er 19 år, og kommer fra Røros. Jeg driver med noe som ikke mange andre gjør, jeg driver med en kombinasjon av ansiktsmaling og sminke, noe jeg har kalt kunstsminke.

Jeg har alltid elsket å tegne og male. For en del år tilbake fikk jeg virkelig opp interessen for sminke, noe som mange ser på som veldig overfladisk. Jeg gjør ikke det, jeg ser på det som en måte å uttrykke meg på, hver dag. Jeg er i hovedsak selvlært, men henter inspirasjon fra mange i Rørossamfunnet. Jeg har lært mye om sminke på YouTube. Instagramkontoen laget jeg i 2016 for å legge ut og formidle mitt budskap. Siden starten har jeg utviklet meg mye og lært meg å se nye muligheter med evnene mine. I dag så fletter jeg sammen sminke og ansiktsmaling, for å lage et kunstverk. Mange tror ansiktene på bildene er fotomanipulert, men alt som jeg legger ut er gjort bare med sminke/ansiktsmaling.

Instagramkontoen min, @makeupbyidda, har i dag 18 470 følgere fra hele verden. Kontoen min blir større og større for hver dag, siden innleggene mine når ut til så mange folk. Jeg liker å bruke plattformen min på Instagram og talentet mitt på å få frem flere viktige budskap, som for eksempel vannforurensing, mobbing og barnemishandling. I tillegg lager jeg ting som jeg synes er vakkert og gøy. Eksempelvis TV-serier, verdenshistorien og Mona Lisa m.m. Det mest sette og likte bildet mitt er den om vannforurensing, den fikk 26 500 likes, og har blitt sett av 300 000 personer.

 Jeg har vært så heldig å få «Norge rundt» på besøk, der de gjorde et innslag om meg, i tillegg til å få vært på «god morgen Norge», der jeg sminke to stykker til Halloween på direkte TV.

Jeg fikk gleden av å arbeide med røroskunstneren Per Lysgård og fotograf Tom Gustavsen ved å legge sminken på hans fotoserie med keramiske hatter. Jeg fikk også være utplassert på den Norske operaen, som maskør og parykkmaker. Det var utrolig interessant og lærerikt!

Ellers har jeg spilt fele ved kulturskolen på Røros i mange år.


Drømmen

Drømmen min er å jobbe med sminke på heltid og hele tiden utvikle det kunstneriske uttrykket, gjerne i et filmstudio eller et teater. Drømmen blir mer og mer virkelig for hver dag. Utrolig nok fikk jeg en epost fra en sminkeskole i Los Angeles, Cinema Makeup School. Jeg har kommet inn og starter i august 2019!!!

Skolen ligger ved Hollywood, og er den største skolen når det gjelder filmsminke. De sendte meg litt informasjon om skolen og sa at jeg burde søke. Så jeg har søkt og kom inn! Derfor skal jeg flytte til LA å følge drømmen. De som har sminket i de største Hollywood-filmene er lærere der, så jeg kommer til å få enda mye kunnskap, jeg elsker å lære og å oppleve nye ting. mitt store mål er å bli best i det jeg gjør.

Vinner jeg Drømmestipendet vil det hjelpe veldig på med midler til å komme meg ut i Verden og følge drømmen!

Kategori: Annet

Sted: Røros, Trøndelag

Nominert: 2019

Nominerte:

Ida Gløtheim Rambraut (født 1999)

På nett:

Ida's Instagramkonto
LANDSCAPE MAKEUP TOTURIAL
NRK Norge Rundt - innslag 2
Cinema Makeup School - Hollywood
Kunstner Per Lysgård

Bilder: