Sander Slettebø Grøsfjell

Jeg heter Sander Slettebø Grøsfjell og er en 18 år gammel gutt fra Bjerkreim i Rogaland. Jeg er pianist, men har også vært bortom sang, gitar og bass. Helt siden jeg var liten har jeg hatt en lidenskap med musikk. Som utøver har jeg vært borti de fleste sjangere som pop, salmesang, lovsang-gospel, rock, musikal og folk, men hoved fordypningen er i klassisk musikk (klaver).  

Jeg begynte med pianoundervisning januar 2009 i Sandnes, før jeg høsten 2009 begynte med Keyboard undervisning i Bjerkreim Kulturskule. Denne undervisningen foregikk i fire år, da jeg hoppet over på piano undervisning ved Arne Bjerkreim. Her har jeg lært grunnleggende pianoteknikk samt både rytmisk/ besifring og klassisk musikk. I 2017 begynte jeg på videregående opplæring under Jarl Sverre Grastveit på Vågen Videregående Skole, hvor jeg har spesialisering innen klassisk utøving. Jeg er også selvlært innen sang, gitar og bass. 

Januar 2013 ble jeg fast musiker i Bjerkreim Barnekor og var der til mai 2016. I 2015 ble jeg fast pianist i Bjerkreim Ungdomskor, hvor jeg var til 2019, der jeg det siste året også var nestformann. I 2015 ble jeg også medlem av Bjerkreim Kristelige Ungdomslags lovsangs team hvor jeg var fast medlem til 2019, derav 2018 til 2019 som lovsangsleder.  

I Bjerkreim er det en kultur for prosjekter, og her har jeg medvirket som både sanger og skuespiller i flere. Siden 2016 har jeg vært utøver (sang og skuespill (2016-2019) og keys (2020)) på Bjerkreim Brass Bands prosjekter, og har medvirket i to produksjoner til lokal-forfatter Christoffer Songe. Jeg har også medvirket i tre oppsetninger til Bjerkreim Bygdekvinnelag hvor to var som skuespiller, og et i 2015 som regissør, skuespiller, musikalsk ansvarlig og manusforfatter. 

Våren 2019 begynte jeg også som vikarorganist for ulike kirker. Jeg jobbet blant annet som vikar i Gudstjeneste for Metodistkirken i Stavanger i to måneder, og har videre også gjort bryllup for Bjerkreim Kirke.  

På oppfordring av en venn startet jeg juni 2019 mitt eget foretak; Grøsfjell Musikkforetak. Gjennom foretaket har jeg produsert og kirkekonserter, rockekonserter og en julekonsert. Jeg har også medvirket på flere konserter som sanger, pianist, gitarist, organist, arrangør og repetitør. 

Nå i vår har jeg søkt meg videre på musikkutdanning ved flere konservatorier i Norge, og har tenkt å reise veien videre på klaver utdanning og etter det utdanning innen prosjektledelse. 


Drømmen

Min drøm er å være en allsidig musiker som kan bidra og hjelpe andre musikere. Jeg ønsker å være en musiker folk kan ringe og spørre; «Kan du akkompagnere meg på dette?», «Kan du arrangere denne sangen for meg?», «Kan du produsere denne konserten med meg?» eller «Jeg har et problem og vet ikke hva jeg skal gjøre ...».   

Som musiker har det vært viktig for meg å ha gode relasjoner med de jeg har jobbet med, for det gjør både arbeidet enklere med diskusjoner, respekt og kvalitet. For meg i et prosjekt er det også viktig å fremme utøvere som ikke alltid for prøvd seg «ute i felten», slik at de utvikler seg i opplevelsen av å være med i et prosjekt. 

En større drøm er å være medvirkende i teateroppsetninger, som orkestermusiker, arrangør, repetitør eller produsent. Mye av min inspirasjon i teater er hentet fra Scenekvelders produksjoner på Folketeatret, men mest Terje Formoes Kaptein Sabeltann oppsetninger i Dyreparken. Formoes tanke om å alltid forbedre seg har vist seg i flere produksjoner å ha en god innvirkning, da produksjonens 30 års levetid.