Hanna Kim

Jeg heter Hanna Kim og bor i Hauge i Dalane. Til Norge kom jeg for to og et halvt år siden. Nå går jeg på Dalane videregående skole i en innføringsklasse for å lære norsk og forberede meg til å begynne på en videregående skole som tilbyr musikkfag.

Da jeg var 10 år og bodde i Korea, begynte jeg å spille piano. Da jeg kom til i Norge, kunne jeg ikke ett ord norsk. Men musikk var et språk jeg forstod. Jeg meldte meg inn i Sokndal skolekorps og spilte piano på kulturskolen. Det var der at jeg og Martin Spindler oppdaget hverandre. Det var han som lærte meg å bli virkelig glad i klassisk musikk. Hos ham har jeg nå øvd i omtrent to år. Han lærer meg både piano og orgel, men fokuset er på piano. Vi møtes hver onsdag, men jeg øver selv hjemme hver dag i tre timer. Etterpå gjør jeg skolelekser.

Av og til tenker jeg at jeg burde ha begynt å spille piano før jeg ble 10 år, og at det derfor er vanskelig å en dag bli virkelig god. Men Martin forteller meg at det viktigste er å være glad i musikk. Og det er jeg virkelig. Å spille musikk for andre, gjør meg glad. Jeg har spilt på skoler i Sokndal, i kirken i Sokndal. Jeg spilte piano for 800 elever og lærere ved Dalane videregående skole både i anledning markering av Nobel fredsprisutdeling og juleavslutningen. Lærerne mine sier de er veldig stolte av meg, og det gjør meg veldig glad. 

Drømmen

Drømmen min er å bli musikklærer, og det er jeg villig til å jobbe veldig, veldig hardt for å oppnå. Planen min er å fullføre videregående skole på Vågen og deretter dra til Tyskland for å studere musikk der og så komme tilbake til Norge. Drømmen er å få muligheten til å jobbe med musikk i framtiden, kanskje som pianolærer og kirkeorganist i Sokndal. 

Kategori: Musikk

Sted: Sokndal, Rogaland

Nominert: 2020

Nominerte:

Hanna Kim (født 2002)

På nett:

Clementi Sonatine op.36 no. 3
Bach Klavier no. 1
Chopin Nocturne No.20 C sharp minor

Mediafiler:

Anbefaling instrumentallærer