Soura Hadi

Jeg heter Soura Hadi og er 17 år gammel. Jeg kommer fra Irak men Sandnessjøen har for det meste vært hjemmet mitt. Å være kreativ og lage ting har jeg likt så lenge jeg kan huske.

Foreldrene mine har alltid tatt vare på mine malerier og tegninger gjennom årene og de har bestandig vært der for meg. Tidligere brukte jeg å tegne anemi- og tegneseriekarakterer, men de siste årene har tegningene mine vært preget av realisme. Utviklingen av kunsten gjennom årene er en drivkraft som har ført meg mer og mer framover. Jeg har brukt forskjellige metoder. Jeg har blant annet jobbet med blyanter og fargeblyanter og akvarellmaling. Senere på ungdomskolen, begynte jeg å bruke mer akrylmaling. Fra slutten av 10-klassen, begynte jeg å utforske abstrakt kunst. Abstrakt kunst er annerledes enn det jeg har jobbet med tidligere. Det har også førte til at jeg har jobbet mer med å male det jeg følte, uttrykke meg selv i kunsten. Gi kunsten mitt eget preg. Jeg har utviklet stor interesse for abstrakt kunst. Synes det er veldig mysteriøst. Det å se på et abstrakt maleri og prøve å finne betydninger bak den og hva kunstneren tenkte på da den malte det er noe som fascinerer meg.

Det var først på ungdomskolen jeg begynt å ta tegning/maling mer seriøst. Blant annet deltok jeg på UKM. UKM var og er fortsatt et fantastisk sted hvor man møter andre inspirerende unge og knytter bånd over felles interesser. Det var en utrolig stor mulighet til å se på andres talenter og samtidig viser fram mitt eget. Selv om jeg ikke kom meg videre i UKM første og andre gang ga jeg ikke opp. Jeg ble utrolig inspirert og det har styrket min motivasjon til å jobbe hardere. Det var lærerikt og det resulterte at jeg lærte av mine feil og kom meg videre tredje og fjerde gangen. Selv om jeg ikke har kommet til finalen noen ganger melder jeg meg i UKM hvert år på grunn av opplevelsen og inspirasjon.

For ikke lenge siden begynte jeg å skjønne hvor mye kunst betyr for meg. Det er noe som gir meg ro og glede. Å komme gjennom ungdoms livet er fult av emosjoner og det var da jeg følte kunsten alltid var der for meg. Jeg har alltid hatt vansker med følelser og tanker og vansker med å sette ord på ting. I det å sette ord på emosjoner ble kunst løsningen for meg. En måte å uttrykke meg selv på, og det føles alltid bedre når jeg gjør det. På en dag hvor følelser og tanker blir en bombe som kan eksplodere når som helst, er det kunsten som gir meg roen. Men ikke minst på en bra dag, hvor jeg vil male det jeg føler i det lykkelige øyeblikket. Jeg blir på en måte inspirert av disse følelsene. Musikk er også noe som inspirerer meg mye.

Kunst for meg er en måte å reflektere og tenke over livet. Jeg er stadig i utvikling og vil bli bedre og utvikle stilen min. Og mange drømmer jeg gjerne vil ha muligheten til å utforske. Kulturskolen jeg går på har vært det perfekte frirommet for meg i flere år og der jeg har utviklet meg mye. Jeg har Lært meg mange nye teknikker. Men mange av dem er også selvopplært.


Drømmen

Mitt mål i livet er å kunne formidle et budskap, en stemning gjennom mine malerier og det er dette jeg ønsker å bli husket for. Det har hendt at jeg har blitt grepet av malerier og ofte er det på grunn av en spesiell type stemning som er blitt formidlet av kunstneren. Min drøm er at mine malerier skal påvirke folk på samme måte. I tillegg vil jeg kunne frambringe flere viktige temaer i kunsten min, slik at jeg kan gjøre en forskjell i verden.   

Dersom jeg blir tildelt drømmestipendet, så vil jeg kunne fortsette å lage kunst. Dessuten vil jeg også ha råd til forskjellige materielle og muligheten til å oppgradere mitt utstyr og utprøve nye metoder. Og ikke minst så vil jeg kunne fullføre min drøm å gå på en kunst-folkehøyskole etter videregående skole. Jeg vil øke kunnskapen min, og få inspirasjon ved å reise til plasser jeg alltid ville reise til.

Jeg vil til mange forskjellige kunstgallerier og museer hvor jeg vil se på de fascinerende malerier og bli inspirert av dem og lære mer om kunstnerne. Samtidig vil jeg oppleve naturen i ulike deler av verden og lære om kunsten der for å utvikle min kunst. Min største drøm i livet er å kunne stille ut på ulike gallerier og kanskje ha mitt eget galleri en dag der folk vil se maleriene mine og tenke og reflektere. At det skal være noe de kan relatere til og noe de vil huske.


Kategori: Visuell kunst

Sted: Alstahaug, Nordland

Nominert: 2020

Nominerte:

Soura Hadi (født 2002)

På nett:

Ungdommens kulturmønstring 2019

Bilder: