Ingeborg Lende

Jeg er Ingeborg Lende, 14 år og spiller fagott i Lura skolekorps, RUK, UtB og har tidligere spilt for RUSO. Jeg har spilt i rundt 5 år siden jeg var 9 år. Alt startet med at Lura skolekorps kom til skolen min og jeg tenkte at dette vil jeg gjøre.

Clive var dirigent på Lura Skolekorps men sluttet før jeg begynte. Han ville ha fagott i Lura skolekorps og det var da jeg ble satt inn på å spille fagott. I begynnelsen hadde jeg Dimitry Arseniev fra SSO som lærer, og min første solist konkurranse med piano var RM med Minuet SIX LOW SOLOS av Eric Hughes. Alt var egentlig ganske tilfeldig for meg, jeg hadde ingen planer om å vokse så mye med musikken, men nå elsker jeg å spille. Jeg får jo litt ekstra oppmerksomhet fordi jeg spiller ett nokså sjeldent instrument, noe jeg innrømmer at jeg likte litt, hihi. I begynnelsen var det nytt for både meg og andre, mens nå sier alle: «å ja det er hun som spiller fagott»

Jeg elsker å spille fagott og få gi en fin musikk opplevelse til andre.


Drømmen

Drømmen min har alltid vært å bare reise rundt verden og lære noe nytt å se verden! Jeg må innrømme at jeg syntes det å spille var kjedelig i begynnelsen, men så lærte jeg meg alle notene, og jeg kunne begynne å spille musikk. Musikk fører folk sammen, det er noe magisk! Clive lærte meg at det er ikke noe man kan kjenne, men man kan høre det, begynne å gråte av det, sove, tenke, og bli glad! Musikk er magisk og når læreren min gir meg ett fint stykke som jeg liker så er det en drøm å spille det! Det er så fint og jeg blir glad og blir så rolig og stresser mindre av musikk. Så alt startet med av jeg ble lært opp, ble med på seminarer, og konserter. Du møter i tillegg så mange nye folk som er interessert i det samme som deg og du kan få så gode venner!

Fagott er ett av de sjeldne og utrydningstruede instrumentene og jeg vil derfor vise det frem! Jeg vil vise hvor vakkert fagott er og hvor fint det er med musikk! Derfor er drømmen min å reise i verden og vise musikken fram og bare spille. Jeg vil besøke alle mulige plasser, gater og hjørner, spre musikken og ikke minst vise fram instrumentet mitt og la andre barn og voksne prøve. Jeg ser for meg også alle menneskene og nye venner jeg kommer til å møte! Jeg vil også reise til Tyskland å besøke Heckel (fagott merke) å se og lære meg hvordan man lager en fagott! Jeg vil bare reise rundt å spille musikk❤

Det er drømmen min.