Mira Le Paulsen

Hei! Jeg heter Mira Le Paulsen og er 13 år gammel.
Jeg har vært interessert i musikk hele livet mitt. Jeg har teknisk sett musikk i blodet mitt. 

Hele familien min er interessert i musikk, så da måtte vel jeg også få musikk i genene. Jeg har sunget helt siden jeg sa mitt første ord, men det var først i tredje klasse at jeg begynte å ta sang på alvor. Jeg trivdes ikke på skolen og jeg hadde ikke selvtillit i det hele tatt. Derfor begynte jeg å synge følelsene mine. Jeg sang for meg selv etter skolen hver dag. 

Etter som årene gikk flyttet jeg til Stavanger fra Tromsø med moren min og stefaren min. Jeg skypet med faren min som bodde i Tromsø hver dag, og det gjør jeg enda. Jeg føler det er ham jeg kan snakke ordentlig med. Jeg og pappa kan sitte å diskutere filosofiske spørsmål og slike ting i flere timer. Det er ikke så rart siden faren min er utdannet filosof. Så alt det jeg snakker med ham om kan ta laaaang tid. 

I slutten av fjerde klasse begynte jeg på vokal og gitar. Jeg ble veldig interessert i gitar, og derfor spiller jeg fortsatt gitar. Jeg tror jeg kommer til å spille det for resten av livet mitt. Etter hvert begynte jeg å forme musikken på min egen måte. Jeg begynte å skrive mine egne sanger og melodier. Jeg slet veldig i begynnelsen, siden jeg ikke hadde noen ting å skrive om. Det krevde mange forsøk, men jeg er ikke en person som gir opp så lett. 

Slik var det helt til en dag da jeg snakket med mamma om det stakkars lille livet mitt på skolen. I all sorg og tårer som rant fant jeg fram gitaren min og begynte å synge. Endelig hadde jeg min første låt med et ekte budskap. Jeg kalte sangen for “Lost in Space”. 

Jeg spilte sangen for mange familiemedlemmer og fikk masse skryt. Tilfeldigvis hadde mammaen min, som er farmasøyt, en fast kunde som har en datter som jobber på kulturskolen. 

Jeg begynte på kulturskolen som jeg fortsatt går på. Og jeg fikk en fantastisk gitar lærer som heter Therese. Hun har hjulpet meg med gitarspillet til mine egne låter og har utviklet gitarspillingen min ekstremt. Vi er et kjempebra team. Det var Therese som foreslo å melde meg på drømmestipendet. 

Musikken har hjulpet meg veldig mye i løpet av livet mitt. Det å stå på scenen og fremføre sanger har bygget opp selvtilliten min. Og styrket meg veldig mentalt. Nå tør jeg mye mer en det jeg hadde hvis jeg ikke hadde hatt musikken med meg. Jeg er så takknemlig for at jeg har musikken. 


Drømmen

Jeg ønsker å utvikle det jeg har til noe ennå større. Jeg vil lære ennå mer og kunne leve på musikken. Det har vært drømmen min siden begynnelsen av musikkhistorien min. Jeg vil spre glede til de som hører på musikken min. Jeg vil at hvert eneste ord jeg synger skal publikum føle like sterkt som meg.  Jeg vil motivere, trøste og gi glede gjennom min musikk. 

Jeg ønsker å skrive flere sanger å kanskje gi ut plate. Og jeg vil veldig gjerne møte noen av idolene mine og få inspirasjon av dem. Kanskje en dag så kan vi lage musikk i lag. Jeg har lyst til å bli en del av historien og bli stor og kjent. Jeg ønsker å opptre på en scene og føle lidenskap igjennom det jeg gjør. Jeg skal jobbe hardt og  oppnå disse drømmene. Og hvis jeg vinner dette så er jeg et skritt nærmere drømmen. 

Jeg skal bruke pengene på en bedre gitar og bedre utstyr sånn at jeg kan ta opp videoer. Jeg skal søke meg inn på en musikkskole der jeg kan utvikle det jeg har og bli ennå bedre. Jeg vil at låtene mine skal bli kjent og at når folk er leie så kan de sette på min sang og føle at de blir trøstet og oppmuntret. Musikken min skal få folk til å tenke gjennom livet og bli rørt. 

Jeg vil kjenne strømmen av glede når jeg går opp på scenen og spre den til alle andre. Jeg vet jeg har skrevet det mange ganger at jeg vil spre glede og lidenskap gjennom musikken min, men det er noe av det viktigste jeg vil oppnå med musikken min. Håper dere likte søknaden min. Takk for meg:). 

Kategori: Musikk

Sted: Sandnes, Rogaland

Nominert: 2020

Nominerte:

Mira Paulsen (født 2006)

På nett:

Let her go av M.D. Rosenberg
Lullaby av Mira Le Paulsen
Tell med why av Mira Le Paulsen